Mišo Pešić, šibenski poduzetnik sa dugogodišnjim životnim i radnim stažom u Nizozemskoj prije nekog je vremena otvorio Beef shop u Zagrebu, suvremenu mesnicu prvu takve vrste u Hrvatskoj.
Zagrepčani su su vrlo brzo prepoznali kvalitetu onoga što ova ‘suvremena mesnica’ nudi, a ‘polodno tlo’ Mišo je prepoznao i u rodnom gradu.
U suradnji s Domagojem Zaninovićem i Matom Grozdanićem, svoje probrane komade mesa Mišo odnedavno nudi i u šibenskoj Špizzi, nedavno otvorenom restoranu pokraj poliklinike Vita.
Riječ je o fermentiranom, odležanom mesu koje, kako nam je rekao, ‘leži’ minimalno 21 dan.
– Proučavajući naše tržište odlučio se, za u to vrijeme jedan riskantan i čudan program, za porcionirano meso. Svi katovi mesa su porcionirani i po gramaži isti. Primjerice, biftek od 250 gr – svi su iste veličine i gramaže – objašnjava Mišo u čiju se kvalitetu mesa odsad možete uvjeriti u popularnoj Špizzi.