Više

    FOTO: Udruga barmena Beli: Novi prostor za što kvalitetnije tečajeve

     

    Malo votke, malo soka, voće za ukras, jedan kišobrančić i koktel je gotov. Ne. Da bi se napravio dobar koktel koji će svojom kvalitetom i pomnim miješanjem alkoholnih pića zadovoljiti gosta, potrebno je puno rada. Nije dosta promiješati nasumične sastojke i to ponuditi, potrebno je poznavati alkoholna pića, te koliko se ona ljube. Barmen, osoba za šankom, bi trebala biti dobro upoznata s radom bara, njegovim gostima i pićima koja poslužuje. On mora biti kreativan i dovoljno odvažan da svoju kreativnost pretoči u kreaciju, jer kokteli su umjetnost, a oni koji ih rade – umjetnici.

    udruga beli 14 080316

    Kao u svakom drugom poslu, tako je i u ovome potrebno stalno usavršavanje, učenje i napredovanje. Iza svakog novog koktela su sati i sati isprobavanja, a za jedan novi koktel se potroši i do dvije tisuće kuna sastojaka da bi se došlo do onog savršenog.

    Udruga barmena Beli, koja broji već pet godina postojanja, nedavno se preselila u novi prostor u Vodicama, sve u cilju da polaznicima tečaja omogući što bolje uvjete rada i učenja.

    udruga beli 9 080316

    udruga beli 10 080316

    Hrvatska je turistička zemlja, gdje je potreba za kvalitetnim barmenima velika, koja ne broji veliki broj udruga i tečajeva koje će omogućiti usavršavanje i konstantni napredak.

    U našoj županije djeluje jedna, Udruga barmena Beli, koja je svojim dugogodišnjim radom i postignućima opravdala svoj rad i iz godine u godinu broje sve veći broj zainteresiranih za tečajeve koje nude.

    – Mi smo  još daleko od Europe u kojoj je ispijanje koktela svakodnevica. Kod nas ispada da ih samo piju strani gosti i to ljeti. Sama izrada koktela je predstava i kada gost naruči koktel, uživa gledati barmena dok ga priprema i nije mu problem i čekati petnaestak minuta i više. Barmeni sami proizvode svoje infuzije,ubacuju razne začine i obogaćuju alkoholna pića koja dalje koriste u izradi koktela.To je posao koji ne možeš raditi onako, treba ga zaista voljeti i mnogo ulagati u sebe.Ovakvu priču ćemo nastojati ispričati u svojem kafiću koji uskoro otvaramo u strogom centru Šibenika – ispričao nam je Tomislav Biluš, predsjednik Udruge.

    udruga beli 7 080316

    Tečaj za barmena traje mjesec dana, svaki dan osim vikenda, gdje se intenzivno uči sve ono što je potrebno za dobrog barmena. Kvalitetan barmen ne podrazumijeva samo znanje miješanja koktela, on treba poznavati barsku opremu, čaše, metode rada, od čega je što napravljeno i najvažnije od svega – poznavati pića.

    – Kvalitetan barmen je taj koji će puno pomoći poslu, a kvaliteta ne dolazi preko noći. Nekoliko sati ‘da se nauči izmiješati par sastojaka’ ne vode ničemu – ističe Biluš.

    Kokteli su umjetnost koja umjetniku daje potpunu slobodu izražavanja, mogućnost kombiniranja svih sastojaka s kojima smo okruženi. Kokteli nisu samo alkoholno piće i sok, oni su puno više od toga.

    udruga beli 6 080316

    Tartufi, piljevina od smreke, inćuni, bosiljak, da, sve to može ići u koktel, samo je bitno znati kako kombinirati sastojke.

    Tečaj je taj koji će Vas naučiti osnove, usmjeriti i potaknuti napredak, jer u ovom poslu se uči stalno.

    Tečajeve vodi predsjednik Udruge Tomislav Biluš, barmen s dugogodišnjim iskustvom u radu u raznim koktel barovima u Hrvatskoj i izvan nje. Sam tečaj se sastoji od teorijskog dijela gdje se uči o radu raznih vrsta  barova, zadacima barmena, ophođenju s gostima, povijest alkoholnih pića, te naravno i njihovo miješanje. Nakon tog dijela, svakom polazniku se posvećuje mnogo Svi vremena u praktičnom dijelu, gdje svaki od njih ima priliku sve ono što je naučio, pokaže u praksi. Ukoliko polaznik pokaže zanimanje, nakon toga može naučiti i flairshow, fire i neon show. Dakle sve su to sastavni i neodvojivi dijelovi koje svaki polaznik mora savladati da bi bio dobar i kvalitetan barmen.

    udruga beli 1 080316

    Ukoliko želite postati dio njihovog tima, slobodno se javite na broj 098/942-3780 Tomislav ili preko facebook stranice Udruga barmena Beli.

    Fotogaleriju ‘malih tajni velikih majstora zanata’ pogledajte OVDJE.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao...

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...

    FOTO Šibenik u domaćinskoj atmosferi slavio u Dugopolju,...

    Šibenčani se pjevajući vraćaju iz Dugopolja, i igrači Šibenika i velik broj navijača narančastih koji su pohodili stadion Hrvatskih vitezova. Momčad Marija Carevića u...

    NAJNOVIJE

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao gospodin

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...

    FOTO Šibenik u domaćinskoj atmosferi slavio u Dugopolju, zabio četiri komada, mogao barem još toliko

    Šibenčani se pjevajući vraćaju iz Dugopolja, i igrači Šibenika i velik broj navijača narančastih koji su pohodili stadion Hrvatskih vitezova. Momčad Marija Carevića u...