Druga Zatonska pidočijada bit će održana u subotu s početkom u 18 sati na rivi, a školjke će biti pripremljene na tradicionalne i na neke nove načine.
– Pidoća, pedoča, mušula, dagnja. Na buzaru, lešo, u rižotu ili na lati, te na sto drugih načina, zatonska pidoća više je od hrane, ona je naš stil života. Polako ali sigurno, gurmani i bonkulovići iz cijelog svijeta počinju otkrivati čari ove jednostavne školjke. Kako bi je zaštitili, ali i što kvalitetnije brendirali, u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku, pokrenuta je izrada studije koja će dokazati nešto što lokalno stanovništvo odavno zna, za slatki okus i jedinstvena nutritivna svojstva, zaslužna je upravo bočata voda u kojoj se kupa – poručili su organizatori.
Inače, pidočijadu organiziraju Mjesni odbor Zaton i udruga Zatonska pidoča, a posebna zahvala ide Uzgajalištu školjaka Ćoran koje je osiguralo dovoljnu količinu te, kako kažu Zatonjani, božanske delicije.
Zatonjane i njihove goste te sve ostale posjetitelje zabavljat će bend ‘Bolero’ i ‘Oči moje’ do kasno u noć.
Tu gdje Krka more ljubi!