Otvoren postupak javne nabave za modernizaciju raskrižja u Zatonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik planira modernizaciju raskrižja u strogom centru Zatona kojeg formiraju Ulica zatonskih žrtava, Ulica Mate Bakrača i Obala Petra Živkovića. Cilj ovog zahvata je rješavanje prometnog problema, ali i cjelovito osmišljavanje središta mjesta u zoni javnih sadržaja (crkva, ugostiteljski i trgovački sadržaji, park).

Postupak javne nabave otvoren je  danas, a procijenjena vrijednost nabave (bez pdv-a) iznosi 600 tisuća kuna.

– I u 2016. godini nastavljamo s rješavanjem infrastrukturnih prometnih problema na cjelokupnom području grada Šibenika. Na red je došlo raskrižje u Zatonu kojem ćemo podići sigurnosnu razinu, a istovremeno urediti prometni centar mjesta. To je još jedan dokaz da ova gradska administracija ne zaboravlja svoja prigradska naselja i komunicira rješavanje problema s mjesnim odborima. Ovisno o vremenskom završetku javnog natječaja, očekujem da radovi na rotoru počnu i završe prije ljetne sezone –  kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Postojeće problematično raskrižje modernizirat će se izvedbom kružnog raskrižja oblika rotora jer na toj lokaciji isti optimalno iskorištava ograničene prostorne mogućnosti mikrolokacije u odnosu na postojeći cestovni i pješački promet.

Zbog nepovoljnog rasporeda i geometrije privoza, rotor je prometnim i građevinskim rješenjem naglašen kao dominantan element raskrižja, kako bi se time posredno ‘marginalizirali’ privozi. Vanjski polumjer kružnog raskrižja iznosi 12.50 m, a središnji dio se izdiže u odnosu na postojeći teren i hortikulturno uređuje. Rotor postaje dominantna kota sa dobrom preglednošću. Novo prometno rješenje rezultirat će smirenjem prometnih tokova i sigurnijim odvijanjem prometa pješaka i vozila.

Planiranim zahvatom obuhvatit će se i pješačke površine do pročelja okolnih objekata, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže, te izgradnja sustava kolničke odvodnje. Prometno rješenje modernizacije raskrižja napravila je projektantska kuća Trivium d.o.o. iz Splita još dok je dotična prometnica bila pod ingerencijom Županijske uprave za ceste koja je dokumentaciju predala Gradu Šibeniku.

Rok za dostavu ponuda u postupku javne nabave, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 11.02.2016. godine u 12:00 sati u prostorijama Grada Šibenika na I. katu, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: