Akcija u organizaciji Čarobnog svijeta

U Kistanjama uređen dječji kutak u dvorištu igraonice: Roditelji i djeca dobili mjesto za druženje na otvorenom

Volontersku akciju uređenja dječjeg kutka u dvorištu igraonice u Kistanjama, organizirala je u ponedjeljak udruga Čarobni svijet uz podršku Općine Kistanje, a u u kojoj su sudjelovala djeca, roditelji, volonteri udruge Čarobni svijet i predstavnici Općine.

– Vrijednost ove akcije je višestruka jer su se mnogi odlučili uključiti u njezino ostvarenje. Sudjelovala je Općina Kistanje koja je osigurala dio troškova, tvrtka CIB TRADE iz Šibenika donirala je cvijeće i zemlju te ostali dragi suradnici koji su prepoznali važnost naše akcije – poručili su iz udruge.

Istaknuli su i angažman roditelja djece polaznika radionice koji su, uz svoj volonterski rad, donirali brojne materijale za uređenje kao što su automobilske gume i ručno izrađene kućice za ptice. Roditelji i djeca sada će imati mjesto za druženje i u vremenu kada igraonica nije otvorena, a voditeljice dječjih radionica iz igraonice ne kriju zadovoljstvo zbog novih mogućnosti i sadržajnijih aktivnosti na otvorenom.

– Uz kreativne radionice, udruga Čarobni svijet iznimnu pažnju daje zdravom življenju na otvorenom i ekološko-rekreativnim aktivnostima. Samim time aktivno pridonosimo i pojačanoj prevenciji koronavirusa – napomenuli su.

Radionice udruge u Kistanjama godišnje pohađa četrdesetak djece od tri do šest godina, a taj projekt uvod je u daljnje uređenje dječjeg igrališta koje je nužno djeci tijekom slobodnog vremena i poboljšanja kvalitete života u zajednici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.