FOTO Blagoslovljena kapelica Kraljice mira u Gornjim Kljacima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U nazočnosti stotinjak mještana Kljaka i njihovih gostiju u nedjelju, 24. veljače svečano je blagoslovljena kapelica posvećena Majci Božjoj – Kraljci mira na raskršću koje spaja zaseoke Čulići-Blaževići sa Drudovima i Prnjacima u Gornjim Kljacima.

Kapelica Kraljice mira sagrađena je na inicijativu mještana Gornjih Kljaka koji su dobrovoljnim prilozima uglavnom i financirali izgradnju. Općina Ružić je uz suglasnost za izgradnju kapelice financijski poduprla istu sa 2.000 kuna u građevinskom materijalu.

blagoslovljena-kapelica-kraljice-mira-u-gornj_514_1_800

Kapelica je izgrađena nasuprot stoljetnog hrasta koji je simbol ne samo ovih zaselaka nego i cijelih Gornjih Kljaka. Svačanost blagoslova kapelice predvodio je župnik župe Svetog Ilije iz Kljaka fra Ivan Lukač.

Svačanosti su, uz mještane, goste i donatore nazočili i predstavnici Općine Ružić, na čelu sa načelnikom Antom Pijukom i predsjednikom Općinskog vijeća Antom Duranom.

blagoslovljena-kapelica-kraljice-mira-u-gornj_514_0_565 blagoslovljena-kapelica-kraljice-mira-u-gornj_514_2_800 blagoslovljena-kapelica-kraljice-mira-u-gornj_514_5_800 blagoslovljena-kapelica-kraljice-mira-u-gornj_514_6_800


Pratite nas i na društvenim mrežama: