Projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

‘Društveni centar Promina’ u Lukaru počinje s radom uz bogat prosinački program

FOTO Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Društveni centar Promina otvoren je u Lukaru, a tom je prilikom u ponedjeljak, 7. prosinca, održana info kampanja ‘Naš društveni centar Promina’ u organizaciji Ekološke udruge ‘Krka’ iz Knina. Organizatori su upoznali javnost s aktivnostima koje namjeravaju provesti tijekom ovog mjeseca u Centru, a zainteresiranim građanima podijeljen je promotivni materijal.

Radovi na obnovi stare škole i njezine prenamjene u Društveni centar završeni su krajem studenog. Projekt, u vrijednosti od 1,8 milijuna kuna sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, nositelj projekta je Ekološka udruga ‘Krka’ Knin, a partneri su Općina Promina i kninsko Veleučilište Marko Marulić.

-Današnjom kampanjom i održavanjem info pulta željeli smo građane Lukara i Promine i šire iz županije informirati o aktivnostima koje će se održavati u Društvenom centru Promina. Nažalost, svečanost otvaranja nismo mogli održati zbog pandemije koronavirusa, ali evo ovim događanjem je zapravo otvoren i sam centar. Svaki mjesec će se u Centru održavati po četiri aktivnosti, objavljene u kalendaru na web stranici, pa pozivamo sve građane da nas prate – kazala je Inga Kukolj iz Ekološke udruge ‘Krka’ za Radiodrniš.hr.

Već sutra, u srijedu, 9. prosinca, najavljeno je otvorenje male eko knjižnice igračaka, a u četvrtak i petak, 10. i 11. prosinca, održat će se radionica ‘Aktivna zajednica’ na kojoj će svim zainteresiranim građanima organizatori objasniti kako se aktivnije uključiti u rad udruga, u rad zajednice te kako raditi humanitarne akcije. U srijedu 17. prosinca, u popodnevnim satima zainteresirani će moći pogledati filmove snimljene kroz dugogodišnji rad i aktivnosti Udruge, a jedan od njih će se baviti temom kompostiranja.

– Na taj način ćemo predstaviti rad naše Udruge, ali i približiti sudionicima korisne stvari o zaštiti okoliša- poručila je Kukolj za kraj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: