'Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju'

Župljani i župa Vodice prikupili i darovali za nastradale u potresu 56.727 kuna

ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U caritativnoj akciji koju je organizirala župa Vodice za potrebne nastradale u potresu u Petrinji, Sisku i Sisačkoj biskupiji, a koja se u župi održavala od srijede 30. prosinca do 10. siječnja pod nazivom ‘Caritativni dar i svjećica za Petrinju, Sisak i Sisačku biskupiju’ župljani i vjernici Vodica od svojih darova i priloga prikupili su i darovali 26.727.50 kuna.

Kako je i bilo najavljeno u akciji, Župa Vodice je iz svoga interventnog caritativnog fonda darovala još 30.000 kuna, piše portal Infovodice.

‘I ako se uvijek treba držati evanđeoskog načela i Kristova zahtjeva: „Kad dale daješ milostinju, ne trubi pred sobom(…) Ti naprotiv, kada daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti! ovo smo objavili radi transparentnosti i na znanje vjernicima koji su svoje darove i priloge dali.  Cjelokupni iznos od 56.727.50 kn župa Vodice će preko Šibenske biskupije i caritasa Sisačke biskupije darovati najpotrebnijima i nastradalima u potresu.  Od srca želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli, kao i našim župljanima i darovateljima koji su se otvorena srca odazvali ovoj akciji i svojim prilozima pomogli one ugrožene u potresu i najpotrebnije.  Zahvaljujemo se i našim dobročiniteljima i darovateljima koji daruju svoje caritativne darove za caritas i onima koji svoje darove daruju za potrebne, kroz svjećice koje upale u župnoj crkvi. Hvala vam što živite evanđeosku ljubav i svjedočite kršćansku vjeru na djelu i braću ljubite djelom i istinom’, poručio je don Franjo Glasnović


Pratite nas i na društvenim mrežama: