Zbog iznimnog odaziva javnosti izložbu ‘Vodice u II. svjetskom ratu’ možete pogledati i za vikend

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izložba”Vodice u II. svjetskom  ratu, 1941.-1944.”povodom 70 godina od oslobođenja grada Vodica i vodičkog kraja u II. svjetskom ratu, koja je trebala završiti 7. 11. 2014. godine, zbog izuzetna odaziva javnosti, produžava se još dva dana i to 8. i 9. 11. 2014. godine tj. u subotu i nedjelju.

Izložba će biti otvorena od 10 do 13 i od 16 do 19 sati.

Izložbu je do sada posjetilo oko 800 posjetitelja, a svi tiskani plakati i katalozi nestali su za dva dana, tako da će biti potrebno tiskati kompletnu ediciju, izvijestili su iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vodica.

U nedjelju 9. studenog 2014. godine u 10 sati u izložbenoj sali upriličit će se dodjela priznanja po odluci Glavnog odbora UABA- grada Vodica svim javnim promicateljima antifašističkih stremljenja u Vodicama, nositeljima partizanske spomenice 1941, i ostalim živim učesnicima NOB-e iz Vodica, te svim živim sudionicima zbjega u El Shatu, i ostalim još uvijek živim logorašima Molata, kao i logorašima u njemačkim, talijanskim logorima i logorima i zatvorima tzv. NDH.

Ova  priznanja dodijeljena su i predsjedniku RH Ivi Josipoviću, Stjepanu Mesiću, predsjedniku i tajniku udruga UABA općine Tisno te svim dosadašnjim saborskim zastupnicima SDP-a i HNS-a iz naše Županije, poručuje predsjednik vodičke Udruga antifašista Josip Zanze.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.