Završila Ljetna glazbena škola u Vodicama. Polaznici pokazali zavidno znanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovogodišnje izdanje Ljetnog glazbenog tečaja Moderne glazbene škole u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Vodicama zaključeno je završnim koncertom svih polaznika. Juraj Birin i Tonči Zekonjić, gitaristi te klaviristica Sanja Mandić prenijeli su tijekom dva mjeseca svoje znanje na 33 polaznika tečaja koji su večeras za nastup pripremili 26 glazbenih točaka, piše Infovodice.com.

– Kako je sam tečaj bio raznolik i zanimljiv, tako su i sudionici pokazali raspon muzičkih stilova – od rock glazbe do klasičnih melodija i filmske glazbe poput Pink Panthera i Star Warsa- kazao je Juraj Birin.

Kao i do sada grupe su formirali na pet do deset polaznika s početnicima, ali i naprednijima s dva do tri voditelja koji su vodili nastavu. Dok su početnici savladavali jednostavnije melodijske linije, napredniji su radili na pomalo zahtjevnijim dionicama te tako stvorili grupne skladbe. Svakom su polazniku individualno pristupali kako bi se gradivo što bolje savladalo.

– Ove godine je bilo deset novoupisanih na gitari i troje na sintisajzeru, a s radošću najavljujem kako ovaj tečaj nastavljamo na jesen i zimu- nastavio je Birin.

Podsjetimo, već tradicionalno, šestu godinu zaredom u ljetnim mjesecima Moderna glazbena škola i Pučko otvoreno učilište Vodice organiziraju Ljetni intenzivni tečaj gitare i sintisajzera za početnike i napredne uz satove solfeggia čiji je program odobrilo i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

FOTO: Infovodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama: