Odluka Gradskog vijeća

Za prvi krov nad glavom Vodičani će platiti 50 posto vodovodnog priključka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Danas je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica koja je imala 13 točaka Dnevnog reda. Jedna od značajnijih točaka za naše mještane je dopuna Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine. Ovom Odlukom Grad Vodice sufinancira 50 posto stvarnih troškova građevinskih radova za vodovodni priključak za prvu stambenu jedinicu za domicilno stanovništvo, piše portal Infovodice.

Osim te odluke donesena je dopuna Odluka o gradskim porezima i o prirezu na dohodak gdje će poslove u vezi s utvrđivanjem, evidentiranjem, nadzorom, naplatom i ovrhom naplate poreza na kuće za odmor obavljati Upravni odjel za financije i javne prihode Grada Vodica, a ne kao do sada Porezna uprava Šibenik.

– Do sada je sve navedeno obavljala Porezna uprava u Šibeniku, te bi Grad za obavljanje istih poslova isplaćivao 5 posto od ukupno naplaćenih prihoda. Budući smatramo da bi Grad vršio bolju evidenciju i naplatu predmetnog poreza kad bi to sam radio, to se slijedom navedenog stavlja na prijedlog donošenje ove izmjene i dopune Odluke – rekla je predlagačica akta, gradonačelnica Nelka Tomić

U odluci koeficijenta za obračun plaće službenika i namještenika koeficijent za radna mjesta prvog klasifikacijskog ranga bit će promijenjen s 2,95 na 3,15 posto.

– Razlog zašto smo išli u ovu promjenu je taj što u proračunu imamo dva projekta kojeg financira EU: Projekt Zaželi i Projekt Adriadapt. U drugom projektu nismo se odlučili na nova zapošljavanja, ni za vanjske suradnike nego smo u sklopu postojećih zaposlenika imenovali zaposlenike koji će osim svojih redovnih obveza obavljati poslove vezano za projekt – objasnio je pročelnik Perica Hrvoje.


Pratite nas i na društvenim mrežama: