Priopćenje nakon Gradskog vijeća

Vodički SDP tvrdi da vladajući eutanaziraju male iznajmljivače koji 30 godina pune gradski proračun

InfoVodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predsjednik vodičkog SDP-a Marko Udovičić, nakon današnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je odlučio ne govoriti jer na sjednici nije bila gradonačelnica Nelka Tomić, medijima je poslao priopćenje.

U priopćenju komentira pomoć Grada malim iznajmljivačima riječima ‘sa 1.000 kuna pomoći mali iznajmljivači u Vodicama mogu pripremiti ‘šipak’ za sezonu’ te kako je i posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća pokazala koji stav vladajući imaju prema malim iznajmljivačima Grada Vodica. Udovičić zaključuje da je u tijeku tiha eutanazija tog sektora.

– Sama činjenica da su ti isti mali iznajmljivači kroz posljednjih 30 godina uplatili silne milijune u proračun grada i turističke zajednice kroz raznorazna davanja, a danas, kad je kriza i neizvjesnost zahvatila upravo njih, su zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Tako u proračunu za 2021. godinu nije osigurana ni jedna lipa za pomoć tog sektora, ali se primjerice za svoje plaće izdvaja nikad više čak 18 milijuna kuna – za njih krize nema – piše Udovičić.

Podsjetio je i da su oni iz SDP-a uputili amandman na proračun na prošloj sjednici kako bi se malim iznajmljivačima pomoglo u pripremi svojih objekata, težak dva milijuna kuna.

– Dakle gotovo devet puta manje nego što su oni osigurali sebi za svoje unosne plaće. Kad uzmemo u obzir da ova mjera obuhvaća preko 700 naših sugrađana, te da novca za nju mora biti tako da se malo racionalizira rad gradske uprave, onda smo još više razočarani ovakvom odlukom. Tada je Amandman odbijen uz obrazloženje da prijedlog nije loš, ali da će se po potrebi u prvom sljedećem rebalansu ubaciti taj prijedlog. Evo danas je bio rebalans i opet kako se po narodnu kaže – ‘šipak’ – stoji u priopćenju SDP-a Vodica.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.