Projekt 'Nove mogućnosti'

Vodičke gerontodomaćice dobile priliku za daljnje usavršavanje. Grad osigurao financiranje za njih sedam

FOTO Info Vodice

Grad Vodice osigurao je, uz financiranje Europskog socijalnog fonda, edukaciju sedam žena za obrazovne programe osposobljavanja ili usavršavanja za zvanje po izboru samih žena. Ugovor je potpisan s učilištem ‘Izvor znanja’ u sklopu projekta ‘Nove mogućnosti’, a polaznice će pohađati obrazovne programe za njegovateljice, jednostavne poslove u kuharstvu i verificirani program engleskog jezika, javlja Infovodice.com.

– Od ukupno deset žena ciljne skupine, koje u sklopu projekta ‘Nove mogućnosti!’ od veljače 2019. godine obavljaju poslove gerontodomaćica svakodnevno pružajući socijalnu uslugu potpore i pomoći krajnjim korisnicima, njih sedam je iskazalo želju za daljnjom edukacijom kojom će steći nova znanja i vještine – poručili su iz Grada Vodica.

Po završetku odabranog programa osposobljavanja ili usavršavanja žene će dobiti potvrdu o završenom obrazovnom programu koja će im se upisati u radnu knjižicu, a time se ostvaruje jedan od temeljnih ciljeva ovog projekta jer se povećanjem razine znanja  zainteresiranih žena utječe na mogućnost konkurencije i ostanak na tržištu rada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.