Gradsko vijeće u ponedjeljak

Vodička gradska uprava pripremila paket mjera za ublažavanje posljedica pandemije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pred vodičkim vijećnicima na sjednici sazvanoj za 5. listopada naći će se niz odluka koje se odnose na donošenje mjera za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Vodica, piše portal InfoVodice.

Set mjera usmjeren je na oslobađanju od obveze plaćanja zakupnine i poreza na korištenje javnih površina za vrijeme trajanja epidemije Covid-19 virusom za poslovne subjekti koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Vodica.

Zatim, tu je dodjela potpore male vrijednosti u visini 50 posto iznosa za obveznike poreza na korištenje javnih površina koji obavljaju gospodarsku djelatnost, dodjela potpore male vrijednosti u visini 50 posto iznosa za obveznike naknade po koncesijskom odobrenju za korištenje pomorskog dobra koji obavljaju gospodarsku djelatnost.

Uz ove mjere u prijedlogu je dodjela potpore male vrijednosti za obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju gospodarsku djelatnost, po korisniku, u iznosu 50 posto ostvarenog poreza na potrošnju za mjesece rujan, listopad, studeni i prosinac 2020. gopdine te dodjela potpore male vrijednosti za obveznike komunalne naknade koji obavljaju gospodarsku djelatnost, također po korisniku, u visini 50 posto iznosa komunalne naknade za mjesece rujan, listopad, studeni i prosinac ove godine isključivo za obveznike kojima se komunalna naknada utvrđuje za svih 12 mjeseci.

Navedene mjere donose se u svrhu zaštite građana, očuvanja radnih mjesta i gospodarstva u cjelini, piše portal InfoVodice.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.