U Vodicama izložba ‘Voda – izvor života’ i koncert klape Godimenti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vodičane i njihove goste u srijedu, 13. kolovoza očekuje bogati kulturno-umjetnički program. U okviru međunarodnog projekta Artists on Globe u 20 sati na vodičkoj rivi biti će organizirana izložba slika na temu Voda – izvor života. Organizatori su Indigo i Pučko otvoreno učilište Vodice.

Profesor Goran Končar u svome je tekstu o vodi rekao: – Pojam vode vežemo s idejom života. Iz nje sve nastaje i u nju se sve vraća. Ona stvara i razara, ona je životni prostor, izvor energije, ona grije, hladi, pere, otapa.  Bez nje ne može ni jedno živo biće. Festival Voda – izvor života pokrenut je s namjerom da se skrene pozornost na ljepotu prirode i čistoću voda kojima smo okruženi te da se kroz umjetnost  čovječanstvo okrene stvarnim, pravim vrijednostima na dobrobit naroda, a pogotovo generacija koje dolaze.

Godimenti111

Osim izložbe, na vodičkoj će rivi s početkom u 21 sat nastupiti klapa Godimenti, u sklopu programa Klapske večeri srijedom. Klapa Godimenti skupina je mladih amatera i entuzijasta iz Vodica, zaljubljenika u glazbu i klapsko pjevanje, koji prezentiraju jedan prirodniji i opušteniji način interpretacije zabavnih melodija. Zbog raznovrsnosti programa i specifične izvedbe te brojnih koncerata i nastupa na feštama i festivalima, Godimenti su brzo stekli simpatije publike.


Pratite nas i na društvenim mrežama: