TRIBINA: Djeca u minskom okruženju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sutra, 25. studenoga u 11.30 sati u osnovnoj školi Vodice u Vodicama će se održati Tribina na temu „Djeca u minskom okruženju“, u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno ove Policijske uprave . Na Tribini će predavanje održati policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave i predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje.

Kako još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima, to upućuje na činjenicu da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, a posebno u odnosu na djecu, stoga Vas pozivamo da putem svojih medija građanima ukažete na opasnost koje nosi ovakvo neodgovorno ponašanje.

Osim toga posebno Vas pozivamo da putem svojih medija učestalo podsjećate građene:

– da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“kojom je građanima , bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
– da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi.
– da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
– da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
– dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena,a o svemu se dodatno građani se mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Učestalo informiranje građana putem Vaših medije doprinosi gotovo svakodnevnoj dragovoljnog predaji oružja, a koju bilježimo i 15. listopada u Vodicama, kada je građanin policiji dragovoljno predao jednu automatsku pušku i 200 komada streljiva.


Pratite nas i na društvenim mrežama: