Fire Combat

‘Srce Kornatsko’: Natjecanje u spomen na stradale vatrogasce treću godinu u Vodicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Memorijalno natjecanje Fire Combat ‘Srce Kornatsko’ 2019. godine, u spomen na stradale vatrogasce na otoku Kornatu, bit će održano 31. kolovoza s početkom u 14 sati, na Obali Vladimira nazora, ispred stare škole u Vodicama.

– Fire Combat je natjecanje vatrogasnih grupa kojem se vatrogasci ogledaju u tečnosti, spretnosti i brzini,odnosno savladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje ‘B’ cijevne pruge pod pritiskom te gašenje ‘požara’. Natjecateljsku ekipu čine dva člana koji zajedno savladavaju sve prepreke uz mjerenje vremena – kazali su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice koji su i organizatori natjecanja.

Na natjecanju će sudjelovati 60 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a organizatori očekuju veliki broj gostiju i gledatelja.

– Prije dvije godine, u sklopu obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije započeli smo s organizacijom Fire Combat natjecanja u Vodicama i namjeravamo ga održavati svake godine, te dati sve od sebe da svaki sljedeći bude bolji – zaključili su organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama: