Spomenik Žrtvama jugoslavenskog komunizma u Vodicama bez popisa imena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sa 9 glasova vijećnika protiv utiskivanja imena na Anexu Spomenika žrtava jugoslavenskog komunizma, dva glasa vijećnika koji su bili suzdržani te dva vijećnika koja nisu htjela sudjelovati u glasovanju, danas je na 11. sjednici Gradskog vijeća donesena odluka da se na Anexu Spomenika žrtava jugoslavenskog komunizma ne utiskuju imena.

Prije dva saziva Gradsko vijeće donijelo je odluku o izgradnji ovog spomenika, u prošlom mandatu se odabrala lokacija, a na ovo Gradsko vijeće došao je prijedlog da se donese odluka o tome dali utiskati imena ili ne na Anex spomenika.

Sazvano je povjerenstvo za praćenje izgradnje spomenika, a nakon rasprave odlučeno je da Gradsko vijeće dade odluku o tome dali na Anexu budu imena ili ne.

– S obzirom da se radi o delikatnoj odluci, moje osobno mišljenje je da popis imena može dovesti do velikih problema. Naime, znamo da u slučaju jednog imena koje ne pripada ovom popisu koji bi bio utisnut na spomenk, mogao bi izazvati probleme a isto tako i propust da se neko od imena ne uvrsti. Moj prijedlog i moje osobno mišljenje je da se na ovaj spomenik odnosno Anex ne utiskuju imena – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Vijećnica SDP-a Marija Alfirev mišljenja je da za ovu odluku nije dovoljna odluka i rasprava Gradskog vijeća, nego da je potrebna rasprava svih građana odnosno da bi u donošenje ove odluke bilo potrebno uključiti sve građane.

– Naš je prijedlog da se taj spomenik preimenuje u spomenik svim nevinim žrtvama palim za Hrvatsku, a u ovoj odluci nećemo sudjelovati u glasovanju jer smatramo da bi se trebala provesti jedna šira javna rasprava kako bi se postigao konsenzus oko tako jedne delikatne stvari -kazala je vijećnik SDP-a Marija Alfirev

IZVOR: infovodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.