Pripreme za iduću sezonu: Vodička Turistička zajednica dodatno obogaćuje turističku ponudu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Održana je Skupština turističke zajednice grada Vodica na kojoj se raspravljalo o prijedlogu plana i programa rada i o financijskom planu za 2015. godinu, koji su jednoglasno prihvaćeni, te je bilo govora o ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Utvrđeno je da je do kraja rujna ostvareno 161 870 turističkih dolazaka, odnosno 966 785 noćenja pa je za očekivati da će i ove godine Vodice premašiti brojku od milijun noćenja kao i posljednje dvije sezone.
Ipak govorimo o 5% manje dolazaka, odnosno 6% manje noćenja u odnosu na 2013. godinu, a razloge treba tražiti u bitno smanjenim kapacitetima u hotelskom smještaju te osobito u vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima i iznimno velikom broju kišnih dana.

Svjesni nedostataka ove turističke sezone, vodička Turistička zajednica za nadolazeću planira neke promjene prvenstveno u organizaciji manifestacija i zabavne ponude, osobito u predsezoni i posezoni.

Upravo povećanje broja gostiju u ovim razdobljima i produljenje turističke sezone ključni su za postizanje boljih rezultata i stabilizaciju u ostvarenju fizičkog obujma prometa na osnovu bolje iskorištenosti kapaciteta te bolje popunjenosti hotelskog smještaja.

Vodice su, zajedno sa Šibenikom ušle u PPS projekt, osmišljeni su mnogi programi: sportski, rekreativni, kulturni, zdravstveni i wellness koji će svojom raznolikošću, atraktivnošću i jedinstvenošću privući goste i u hladnijim razdobljima.

Samo za organizaciju manifestacija koje će se odvijati tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na one u vrijeme predsezone i posezone, planira se utrošiti 700 000,00 kuna.

Osim već tradicionalnih i dobro prihvaćenih programa, poput Uskrsnog doručka, Jazz & Blues festivala, klapskih i folklornih večeri te Šaše i pulente, od ove godine Vodice će svojim gostima ponuditi i neke novosti.

Bit će tu više događanja temeljenih na kulturnoj i etnografskoj baštini, pa ćemo tako imati ljetne i jesenske bakanalije na Velikoj Mrdakovici, više ribarskih večeri tijekom sezone i pripravljanje spize na starinski način.

Naravno, Turistička će zajednica podržati i popularna sportska događanja; MTB utrku, Big game fishing, Gabrin maraton, regate Burtiž i Jabuka, memorijalne nogometni i rukometni turnir te CMC festival, Jam Fest i obilježavanja sjećanja na kornatsku tragediju i Rujanskog rata.

Ovi su programi odabrani prema prijavama pristiglim na natječaj Turističke zajednice za sufinanciranje projekata udruga u 2015. godini, a ocjenjeni su dobrima za poboljšanje turističke ponude.

Nedavno je Turistička zajednica raspisala i natječaj za odabir suvenira grada Vodica koji mora biti originalno autorsko djelo. Tako se planira, uz već postojeći promidžbeni materijal; majice, vrećice ostali prigodni materijal, ponudu obogatiti za originalan vodički suvenir.

Uz internetsko oglašavanje, te oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora i oglašavanje u tisku i ove će se godine značajna sredstava utrošiti na tiskanje novih brošura, biciklističkih karti i info vodiča.

Ove će se godine manje novca utrošiti na odlazak i prezentaciju destinacije na sajmovima jer je program sajamskih nastupa izrađen prema dogovoru s županijskom turističkom zajednicom, a sukladno s održanim koordinacijama turističkih zajednica četiri dalmatinske županije te s Glavnim turističkim uredom.

IZVOR: Grad Vodice


Pratite nas i na društvenim mrežama: