Posljedice olujnog nevremena

Olujno jugo urušilo rivu u Prvić Luci

Foto: Luka Mažibrada
Pratite nas i na društvenim mrežama:

I najstariji mještani Prvića Šepurine govore da ne pamte ovakve morete u portu, sva sreća da nije bila još veća plima. Brodovi su na vrijeme vezali, ali su bili cijeli dan u pripravnosti, da ne bi trebali intervenirati, prenosi InfoVodice riječi i fotografije Zrinke Ivić Škara.

‘Iako na fotografijama i videu ne izgleda tako dramatično u stvarnosti je apokaliptično izgledalo’, rekla je Zrnika Ivić Škara koja je poslala fotografije i video.

Naime, kako saznaje InfoVodice zbog radova na rivi oko proširenja porta srušen je dio parapeta, zbog čaga se velika količina mora ulijeva u porat, što stvara veliku ‘ščigajicu’ u portu što je opasno za brodove jer šetaju po metar lijevo-desno-gore-dolje i udaraju jedan u drugi.

‘Sa rive je pala željezna konstrukcija u more na ulazu u porat, te se nadamo da će to firma koja izvodi radove uskoro izvaditi iz mora jer može biti opasno za brodove’, rekla je Zrinka.

A koliko je loša situacija u Luci saznaju od mještanina Luke Mažibrade.

‘Skoro cijela riva i put Donje bande kod odmarališta Požege u dužini par stotina metara razrovana je od udara juga. Nestvarni prizori, sreća što nije bila plima, bilo bi još gore’, rekao nam kratko Luka te naglašava kako najstariji mještani ne pamte ovakvo jugo.

Od Luke Mažibrade, koji je poslao fotografije iz Prvić Luke, također saznajemo da štete na brodicama nije bilo zbog pravovremene intervencije mještana.

Foto: Luka Mažibrada

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: