Na Badnjak

Nisu zaboravljeni: Trčali od Vodica do Gradine u spomen na poginule branitelje Mišu Ivasa i Borislava TojčićaFoto: infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U spomen na poginule branitelje Mišu Ivasa i Borislava Tojčića koji su dali život na oltar Domovine na Badnjak 1991., nekolicina Vodičana trčala je u četvrtak njima u čast od Vodica do njihovog mjesta pogibije, brda Gradina kod Gaćeleza.

Prije samog starta, predstavnici grada Vodica te HDZ-a i HSS-a zapalili su svijeće i položili vijence na Trgu hrvatskih branitelja, a na samom mjestu pogibije, brdu Gradina sudionike utrke dočekali su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i nekolicina naših najmlađih sugrađana te uz molitvu položeni su i vijenci.

Kao potpora i sjećanje na stradale branitelje, članovi Udruge maratonaca ‘Heroji ne umiru’ trčali su u isto vrijeme diljem Hrvatske, piše portal Infovodice.

Spomenimo kako je na Badnjak 91. krenula akcija oslobađanja brda Gradine u Vodičkom zaleđu od srpskog neprijatelja te da ista je oslobođena oko 23.40 sati. U akciji oslobađanja poginuli su Mišu Ivasa i Borislava Tojčića.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: