U ponedjeljak odlučuje Gradsko vijeće

Koncesije u Vodicama i do 18 tisuća kuna: Evo koliko će plaćati ugostitelji i drugi turistički djelatnici za najam javnih površina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradsko vijeće Grada Vodica u ponedjeljak će odlučivati o visini koncesija koje će morati plaćati ugostitelji i trgovački djelatnici na području grada.

– Visina poreza na korištenje javnih površina određuje se ovisno o zonama na kojima se javna površina nalazi. U prvu zonu spada uži prostor Grada Vodica omeđen ulicama Obala Vladimira Nazora, Obala Matice Hrvatske, Trg dr. Franje Tuđmana, Trg hrvatskih mučenika, Obala Juričev Ive Cota, Mirka Zore od konobe Gušte do Trga dr. Franje Tuđmana i Ulica Artina. Ostatak područja Grada Vodica i prigradsko naselje Srima je pod drugom zonom, dok u treću ulaze ostala prigradska naselja i otok Prvić – piše u odluci o gradskim porezima i prirezu poreza na dohodak, objavljenoj na službenoj stranici Grada Vodica.

Tako će vlasnici terasa za pružanje ugostiteljskih usluga, koji se nalaze u prvoj zoni, morati plaćati 300 kuna po kvadratnom metru, dok će metar kvadratni u drugoj zoni u Vodicama koštati 110 kuna godišnje. Nadalje, druga zona na Srimi ugostitelje će koštati 80 kuna po četvornome metru, dok će ugostitelji s Prvića metar kvadratni terase plaćati 45 kuna godišnje.

Za kioske veličine do 12 kvadratnih metara, u prvoj zoni plaćat će dvije tisuće kuna mjesečno, u drugoj zoni tisuću, a u trećoj 500 kuna.

Koncesija za postavljanje aparata za prodaju sokova, sladoleda, palačinki, pizza, šećerne vate, kokica i slične hrane, u prvoj zoni koštat će šest tisuća kuna godišnje, u drugoj tri tisuće, a u trećoj tisuću i pol kuna godišnje.

Od 15. lipnja do 30. rujna, postavljanje šanka dnevno će ugostitelje koštati 200 kuna, dok će u ostatku godine taj iznos biti prepolovljen.

Za najmanje štandove veličine do 1,5 četvornih metara, na kojima će biti izložen ručno izrađen nakit, razglednice, svijeće, knjige i mediteranski proizvodi, eterična ulja i ljekovito bilje, vlasnici će morati plaćati četiri tisuće kuna godišnje u prvoj zoni, dvije tisuće u drugoj i tisuću kuna godišnje u trećoj zoni.

Javne površine na kojima će se iznajmljivati motori, bicikli i druga slična vozila, koštat će 18 tisuća kuna godišnje za površinu do 10 četvornih metara u prvoj zoni. Ista površina u drugoj zoni koštat će devet tisuća kuna, dok će u trećoj zoni koncesija iznositi četiri i pol tisuće kuna.

– Gradonačelnik Grada Vodica može osloboditi od plaćanja poreza korištenje javnih površina za postavu ukrasno-izložbenih naprava tipa: bačvica, odora, klupa i sličnog, a za izlaganje autohtonih hrvatskih-mediteranskih suvenira, unikatnih i ručno izrađenih proizvoda, te za postavu ukrasne vaze sa cvijećem, a koji zahtjevi stranaka će se pojedinačno razmatrati i odobravati, kao i njihovi uvjeti korištenja – piše u odluci Gradskog vijeća Grada Vodica.

Kompletan sadržaj dokumenta provjerite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: