Provjerite što spremaju za vikend

Klapa Bunari ispraća ‘Đardin je In’, no to nije kraj kulturnim događanjima u Vodicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nastup domaće klape Bunari večeras zatvara manifestaciju ‘Đardin je IN’. Na ovom je festivalu, u organizaciji Turističke zajednice Vodice, nastupilo preko dvadesetak izvođača, odnosno muzičara, stand up komičara i glumaca, a publika ga je prepoznala i prihvatila kao mjesto dobre zabave i pravo ljetnog šušura. Koncert klape Bunari počinje u 21 sat.

Ipak, kulturnih događanja neće manjkati, jer već u subotu pjevački zbor Lira s gostima priređuje svoj tradicionalni koncert, dok će u nedjelju u improviziranoj domaćoj kužini na vodičkoj rivi vrijedne ‘Perlice’ prezentirati kako se spravlja ‘šaša i pulenta’.

– Ovo jelo nije zaboravljeno, desetljećima se priprema se na isti način kao danas. Na ovakav način želimo promovirati naša starinska jela te pružiti priliku našim gostima da ih upoznaju – kazala je Anita Franin – Pečarica, direktorica TZ Grada Vodica.

Kutak na rivi ovom prilikom bit će uređen poput malog dvora, sa stolovima i stolicama, a u pozadi maleni špaker i ognjište na kojem će se kuhati šaša i palenta. Uz pripremu Šaše i pulente ‘Perlice’ će izvesti mini igrokaz u kojem su će izvoditi plesove i pjevati stare pjesme, sve u cilju kako bi stvorili sliku kako je to nekada bilo, pišu Infovodice.


Pratite nas i na društvenim mrežama: