Oduševljeni Vodicama

Katolički skauti iz Vodica ugostili pedesetak BelgijanacaFoto: Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Četvrti skautski zakon kaže da je skaut prijatelj svima i brat svim skautima. U duhu tog skautskog zakona, naši katolički skauti iz Vodica primili su na noćenje pedesetak skauta iz Belgije.
U njihovom planu i programu za tekuću skautsku godinu bilo je predviđeno tri tjedna za volonterski rad u nekoj stranoj državi. Tako su oni sa svojim vođama proveli desetak dana u Mađarskoj pomažući u jednom selu pituravati kuće, ograde i sve što je potrebno starijim i nemoćnim osobama. Nakon toga su krenuli prema Hrvatskoj obali.
Zanimljivo je zapravo to da su došli do Vodica bez plana gdje prespavati i da su tražili od kuće do kuće pa makar i jedan kantun ili šumu gdje mogu prespavati.
viber_slika_2019-07-17_17-26-41.jpg

Par ljudi se odmah sjetilo da i u Vodicama postoje skauti tako da su Belgijanci brzo došli u kontakt s našim skautima i sve je bilo dogovoreno!

– Smjestili smo ih u pastoralni centar u Bažani gdje smo im pripremili i doručak. Njihovi vođe su bili prezadovoljni providnošću da imaju gdje prespavati i na kraju rekli da su im Vodice jedan od ljepših gradova kroz koje su prošli ovih dana na svom putu upoznavanja Hrvatske obale. Na odlasku su se zahvalili svima na gostoprimstvu i nastavili svoj put prema jugu – rekao je za portal Infovodice Ivan Skočić, voditelj Katoličkih skauta župe Vodice
viber_slika_2019-07-17_17-36-41.jpg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.