Iz grada apelirali na Vodičane: Pazite kako odlažete otpad, vodu držite u zatvorenim spremnicima

Grad Vodice povjerio je tvrtki AS EKO poslove preventivne deratizacije, larvicidne i adulticidne dezinsekcije koje se redovito provode.

Međutim, kako bi Vodice bile ugodan i čist, grad lišen štetočina i nositelja raznih zaraznih bolesti i neugodnih komaraca, potrebno je aktivnije uključivanje stanovništva. Provođenje ovih mjera imale bi daleko veći učinak kada bi se građani pridržavali jednostavnih uputa, poručuju iz vodičke uprave te mole stanovništvo da pravilno i odgovorno odlažu i zbrinjavaju svoj komunalni i glomazni otpad, potencijalna legla raznih glodavaca, žohara i muha te da vodu namijenjenu polijevanju nasada drže u zatvorenim spremnicima.

Smanjenjem broja potencijalnih žarišta s vremenom bi se smanjila potreba za primjenom kemijskih sredstava što dugoročno znači manji rizik za zdravlje ljudi i domaćih životinja, manje opterećenje okoliša otrovnim tvarima i na kraju manje financijskih sredstava potrošenih u te svrhe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.