Ive Sladoljev, Angela Reljica-Kostić i Sanela Jukić najčitatelji vodičke knjižnice

Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Najčitatelji vodičke knjižnice u protekloj godini su Ive Sladoljev, Angela Reljica-Kostić i Sanela Jukić, a priznanja su im uručena na Pub kvizu u Sunčanom satu.

Najviše knjiga među djecom pročitao je četverogodišnji Ive Sladoljev. U knjižnicu najčešće dolazi sa mamom, a rado čita sve vrste slikovnica i priča za djecu. Na dodjelu sa njih dvoje došao je i tata Mladen, a moramo napomenuti i da je Ivina baka Jadranka zaljubljenica u knjige.

Najviše knjiga među mladima pročitala je Pirovčanka Angela Reljica-Kostić, polaznica prvog razreda Opće gimnazije u Šibeniku, a u slobodno vrijeme i marljiva klarinetistica i članica Pirovačke limene glazbe. Zbog ovog događaja malo je kasnila na jednu od zadnjih proba orkestra pred odlazak na skorašnju turneju po Njemačkoj. Na dodjelu je došla sa mamom Sanjom i tatom Ivicom, a osim po članstvu u knjižnici, sa Vodicama je povezana i po aktivnom sudjelovanju njene sestre Marijele u Likovnoj udruzi ‘More’ (saksofonistice u Pirovačkoj glazbi) i ponosnoj tetki Antoniji, vodičkoj nevjesti.

U kategoriji odraslih sa knjigom se najviše družila Sanela Jukić koja svoju ljubav prema čitanju sve više prenosi i na sina Ivana koji zbog mamine zauzetosti u knjižnicu najčešće dolazi u pratnji bake Ljubice. Dalo se primijetiti kako su on i tata Tome sinoć bili jako ponosni na mamu (i suprugu) Sanelu, piše portal Infovodice

Infovodice
Infovodice

Dodjela nagrada i kviz koji je potom uslijedio, a bilo ih je 30 iz svih područja književnosti, bili su i svojevrsni memento na nedavno preminulog Ivu Fržopa, prethodnih godina uvjerljivog najčitatelja na našem području, koji je samo u prošloj godini pročitao čak 512 naslova.

45181855_2041518252607145_2641117532253061120_o.jpg

Što se samog kviza tiče, najviše znanja pokazala je ekipa prigodnog imena ‘Drugo lice Dalmacije’ (Drago Kudra i prijatelji). Upravo oni pripremit će pitanja za iduće okupljanje, zakazano za 14. studenoga.

Redoslijed: 
1. Drugo lice Dalmacije – 68 bodova
2. Nas dvoje – 62 boda
3. Kristalna noć – 56 bodova
4. Jo Malone – 51 bod
5. Antine punjene paprike – 48 bodova
6. Iz fotelje – 47 bodova
7. Šta je nama ovo tribalo – 39 bodova


Pratite nas i na društvenim mrežama: