Građani Vodica godišnje izdvajaju preko 2 milijuna kuna za vodnu naknadu a Hrvatske vode ne održavaju vododerine Zarova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na jučerašnjem aktualnom satu sjednice GV-a vijećnica SDP-a, Marija Alfirev, osvrnula se na problem koji je jako bitan za sigurnost naših kuća i općenito naših Vodica a odnosi se na vododerine odnosno Zarova koji su dugo godina bili zapušteni te nas je dijelom i zbog toga zadesila nepogoda vrlo velikih velikih razmjera kao što je bilo ove godine.

-Saznanja smo, da su došle određene snimke koje upućuju na to gdje su postojali svi ti putevi vododerina kazala je vijećnica SDP-a Marija Alfirev, te je upitala što se može napraviti u tom pogledu, dali sazvati tematsku sjednicu na tu temu kako bi se donekle izbjegli problemi koje smo nedavno imali.

– S obzirom da su Zarova u ingerenciji Hrvatskih voda, oni su ti koji bi se o njima trebali brinuti, održavati i čistiti ih. Na području Vodica godišnje se prikupi oko 2 milijuna kuna za vodne naknade koje su namijenjene upravo za takve objekte – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Nakon ovih nedavnih poplava, ponovo smo se obratili Hrvatskim vodama u više navrata te su nam odgovorili da Zarova još nisu uknjižena a kako nisu uknjižena, nisu ni davali nikave posebne uvjete objektima koji su u blizini Zarova.

Također, moram naglasiti da su Hrvatske vode Šibenik odradile svoj dio posla, izradile troškovnik, utvrdili što je to neophodno, međutim u Splitu još uvijek nisu dobili suglasnost te su nam odgovorili da u ovoj godini nisu odredili sredstva za čišćenje Zarova a da to mogu planirati u narednoj godini jer su ove godine sredstva iz vodne naknade išla za sanaciju poplava i izgradnju nasipa u Slavoniji, odnosno za mjesta gdje su posljedice od poplava bile daleko veće – kazala je Branka Juričev Martinčev na aktualom satu 11. sjednice G.V.-a

IZVOR: infovodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.