FOTO: Forum žena SDP-a Vodice obilježio Svjetski dan dijabetesa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U vodičkoj gradskoj vijećnici jučer je, u organizaciji Foruma žena SDP-a, obilježen Svjetski dan dijabetesa. U suradnji s Društvom dijabetičara Šibenik, održano je kontrolno mjerenje razine šećera u krvi. Cilj akcije je osvijestiti populaciju o ovoj sveprisutnoj bolesti od koje samo u Hrvatskoj boluje 300 tisuća ljudi.

dijabetes222

Jako smo zadovoljni s jučerašnjom akcijom koju smo u suradnji s Društvom dijabetičara Šibenik i uz veliku pomoć predsjednika tog društva Davora Lambaše, održali u vodičkoj gradskoj vijećnici. Kod čak pet osoba koje su smatrale da nemaju nikakvih problema, izmjerena je povišena razina šećera u krvi. I to i jest bit ove akcije. Saznati na vrijeme, dok nam bolest još nije prouzrokovala preveliku štetu u tijelu, da postoji problem, kazala je Mojca Bareša, predsjednica Foruma žena SDP-a Vodice.

dijabetes333

Tijekom akcije Vodičanima su podijeljeni leci s informacijama o dijabetesu i savjetima za suočavanje s tom bolešću od koje samo u Hrvatskoj boluje 300 tisuća ljudi. Uzmemo li u obzir činjenicu da 150 tisuća Hrvata ne zna da ima dijabetes, možemo kazati da od njega boluje svaki osmi Hrvat.

U Šibensko-kninskoj županiji čak je 4000 oboljelih od ove bolesti, a zabrinjava činjenica da je među oboljelima sve više ljudi mlađe životne dobi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.