FOTO: Dodijeljena priznanja povodom 70. obljetnice oslobođenja Vodica u II sv. ratu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izložba “Vodice u II. svjetskom ratu, 1941.-1944.” povodom 70 godina od oslobođenja grada Vodica i vodičkog kraja u II. sv. Ratu, koja je trebala završiti 7. 11. 2014. godine, zbog izuzetnog odaziva javnosti, produžena i u dane vikenda.

antifasisti_vodice3

Po odluci Glavnog odbora UABA- grada Vodica svim javnim promicateljima antifašističkih stremljenja u Vodicama, nositeljima partizanske spomenice 1941, i ostalim živim učesnicima NOB-e iz Vodica, te svim živim sudionicima zbjega u El. Shatu, i ostalim još uvijek živim logorašima Molata, kao i logorašima u Njemačkim, Talijanskih logora i logorima i zatvorima tzv. NDH uručena su danas ujutro priznanja.

antifasisti_vodice2

-Izuzetno sam zadovoljan odazivom javnosti koja je došla posjetiti izložbu a još više me veseli činjenica da interes za izložbom nije opao u dane vikenda kada je izložba produžena.

antifasisti_vodice

Također, raduje me činjenica što su svi katalozi nestali su za dva dana, tako da će biti potrebno doštampati kompletnu ediciju, a katalog koji je izdan ostaje zauvijek u arhivi Hrvatske nacionalne i sveučilišne knjižnice – kazao je Josip Zanze, predsjednik vodičke UABA-e, u uvodnom govoru prilikom dodjele priznanja.

Izložba je još otvorena danas.

IZVOR/FOTO: InfoVodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.