Čista Velika uskoro će dobiti dječje igralište

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dječji vrtić Tamaris 15. listopada uz veliku pomoć roditelja gospođe Marijane Biluš iz Čiste Velike prijavio je Zakladi Kajo Dadić „NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI” akciju pod nazivom „Uredimo zajedno”.

Inicijativa „Uredimo zajedno” je potekla od strane djelatnika, volontera i roditelja djece vrtića „Tamaris” u Čisti Velikoj, koji su ukazali na problem nedostatka dječjeg igrališta.

Ukupan iznos potreban za realizaciju akcije je 35.222 kuna,  a traženi iznos od zaklade KAJO DADIĆ je 12.803,25kn koji nam je jučer odobren te nas čeka potpisivanje ugovora i naravno provođenje akcije – potvrdili su nam iz Dječjeg vrtića Tamaris

Naime, djeca u Čisti Velikoj, nemaju mjesto koje je predviđeno za igru i druženje s vršnjacima u sigurnom okruženju. U blizini dječjeg vrtića „Tamaris” i Osnovne škole Čista Velika nalazi se zapuštena javna površina koja je zarasla u korov, služi samo za odlaganje smeća, starog željeza i auto guma, te je kao takva opasna za djecu a zbog svoje lokacije bila bi idealna za dječje igralište.

Dječjem vrtiću Tamaris i Osnovnoj školi u Čisti Velikoj gravitiraju i djeca iz mjesta: Čista Mala, Gaćeleze, Dragišići, Lađevci, Piramatovci, Grabovci a kako niti jedno od navedenih mjesta nema dječje igralište, uređenjem ovog prostora riješili bi problem nedostatka dječjeg igrališta koje je dostupno i toj djeci i obiteljima.

Ovom akcijom očistili bi i oplemenili zapuštenu javnu površinu sa sadnicama mediteranskoj bilja, stablima i gredicama cvijeća. Mladima bi osigurali mjesto na kojem bi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme u druženju s vršnjacima bez interneta, video igrica i društvenih mreža.

Vlastitim primjerom bi potaknuli mještane da se aktivnije uključe u rješavanje problema lokalne zajednice jer bi im pokazali da se sa malo novca, truda i puno volje mogu riješiti problemi koji ih godinama muče. Podigli bi kvalitetu života u široj lokalnoj zajednici. Promovirali bi volontiranje na lokalnoj razini – zaključuju na kraju iz Dječjeg vrtića Tamaris

IZVOR: InfoVodice.com


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.