'Obitelji 3+'

Caritas župe Vodice darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i deveto dijeteFoto: Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Trinaesti put Caritas župe Vodice organizirala je  primanje za ‘Obitelji 3+’ te su na blagdan sv . Lucije darivali obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i deveto dijete.

Akciju ‘Obitelji 3+’ je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu

Ovogodišnji susret i darivanje obitelji upriličeno je sukladno okolnostima i situaciji u kojoj se nalazimo. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik don Franjo koji je obiteljima najprije čestitao, a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti, piše portal Infovodice.

Na kraju susreta je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu caritativne akcije ‘Obitelji 3+’ darivano je četrnaest obitelji. Deset obitelji s trećim, tri s četvrtim i jedna sa devetim djetetom.

U trinaest godina caritativne akcije od 2008.-2020. Caritas župe Vodice darivao je 121 dijete, odnosno 93 obitelji s trećim, 19 obitelji sa četvrtim, četiri obitelji sa petim, tri obitelji sa šestim, jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom i jednu s devetim djetetom.

Više pročitajte na stranicama portala Infovodice


Pratite nas i na društvenim mrežama: