Antonio Barišić vodičkoj publici predstavio svoju drugi roman

Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice svoj drugi roman ‘Ništa nalik sreći’ predstavio je šibenski književnik Antonio Barišić. Za razliku od debitantskog ‘Srest ćemo se opet’, u kojem govori o prijateljstvu dvaju mladića različitih nacionalnosti u Šibeniku krajem osamdesetih i početkom Domovinskog rata, u ovome pokušava ukazati na loše strane hrvatske tranzicijske priče, pišu infovodice.

Glavni lik ovog kriminalističkog romana je pojedinac koji se pokušava na svoj način boriti protiv nepravednog sustava. Radnja i ovog, kao i prvog Barišićevog romana za koji je nagrađen „Kiklopom” u kategoriji najboljeg debitantskog romana 2013. godine, dešava se u Šibeniku. Bivšem novinaru HTV – a Antoniju Barišiću, inače dugogodišnjem članu vodičkog biciklističkog kluba „Orlov krug”, u predstavljanju njegove druge knjige svojim umješnim moderiranjem pomogao je bosansko-hercegovački i hrvatski književnik i novinar Emir Imamović – Pirke koji ga je, među ostalim, upitao zašto se uopće odlučio za žanr kojeg mnogi doživljavaju manje vrijednim.

– „Podjele na manje i više vrijedne žanrove su pogrešne. Pišem romane o onome o čemu i sam volim čitati, a krimiće obožavam. Nitko ne može negirati vrijednost golemog opusa jednog Stephena Kinga i sličnih autora.” – kazao je u svom odgovoru Antonio.


Pratite nas i na društvenim mrežama: