VIDEO: Humanitarni koncert ‘Marijini obroci’ za gladnu djecu svijeta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Marijini obroci su globalni projekt pokrenut 2002. godine s ciljem da se iskorijeni glad u svijetu, a prvenstveno vodeći računa o djeci.  Projekt je započeo prehranom 200 djece u Malaviju, a danas se svakodnevno hrani 822.000 djece u 16 razičitih zemalja. Veliki broj volontera uključen je u projekt i bez njih teško da bi se cijeli projekt mogao i razvijati. Značajna sredstva od donacija ulažu se i u domicilne poljoprivrednike čime se potpomaže i razvoj gospodarstva. Hrvatska se projektu priključila 2009. godine i trenutno se brine o gotovo 8.000 djece.

juraga skračić

-Povod za uključenje je bio film ‘Child 31’ koji sam gledao na televiziji i uz još neke akcije koje provodimo u našoj školi odlučili smo se aktivno uključiti i u ovaj projekt. Želja nam je potaknuti na razmišljanje kako je i mala pomoć nekome od velikog značaja , a brojka od gotovo 822.000 gladne djece, koliko trenutno kazuju brojke,  zaslužuje da ustrajemo u ovome jer i osnovni cilj Marijinih obroka je da djeca svakodnevno imaju topli obrok – kazao je Edo Juraga.

Hrvatska je od svog uključenja i doniranog novca do sada uspjela sagradi tri nove kuhinje u Malaviju te uključiti veliki broj donatora. Jedan od njih je i osnovna škola u Vodicama koja se priprema za samostalnu izgradnju jedne kuhinje čija je vrijednost otprilike 60.000 kuna.

-Odaziv za nastup na sutrašnjem koncertu je bio iznad svih očekivanja, a čak smo se nekim izvođačima morali i zahvaliti na iskazanoj želji da nastupe što nam daje razloga da vjerujemo kako je ovo jedan vrlo dobar projekt  i pokazatelj kako se glazbenici uvijek spremno odazovu za sudjelovanje u humanitarnim akcijama– kazao je Mate Skračić, član organizacijskog tima zahvalivši se svima koji su pomogli prvenstveno misleći na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Na koncertu, koji počinje u 20 sati,  nastupiti će klapa ‘Solaris’ iz Šibenika, klapa ‘Cima’ iz Šibenika, klapa ‘Oršulice’iz  Vodica, ‘Pjevači Svetoga Jakova’ iz Šibenika, Ženski pjevački zbor ‘Prešernovke’ iz Šibenika,  Zbor mladih župe Sv. Petra ‘Agnus Dei’ iz Šibenika i Duet Matea i Mate Skračić.

marijini obroci1

Uz OŠ Murterski škoji i Grad Šibenik, veliku podršku pružilo je i HNK Šibenik na čijoj blagajni možete i kupiti karte za humanitarni koncert po cijeni od 30 kuna.

Više informacija o samom projektu možete naći na internet stranicama http://www.marysmeals.hr/ gdje se možetei uključiti u ovu akciju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCJTzcVS3Yk[/youtube]


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.