Uskoro do Ključice vodit će uređena poučna pješačka staza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Privode se kraju radovi na sanaciji poučne pješačke staze Ključica , koja vodi do najočuvanije i najveće srednjovjekovne utvrde na ovom našem prostoru. Vrijednost radova je nešto više od 350.000 kuna. Nacionalni park Krka projekt sufinancira sa 250.000 kuna ,a ostalo zajednički partneri na projektu Grad Drniš, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Drniša i drniški Gradski muzej.

Radovi su počeli u rujnu,rok za okončanje je 60 dana, koji istječe do sredine narednog mjeseca. U obilasku Ključice danas su bili gradonačelnik Josip Begonja sa koordinatoricom projekta Grozdanom Čevid, predstavnici NP Krka Marin Malenica i Drago Marguš , te direktorica Turističke zajednice grada Drniša Josipa Čupić.

Projektom uređuje se pristupna pješačko poučna staza, koja završava sa prekrasnim vidikovcem na samu utvrdu Ključica i okolno područje NP Krka. Na vidikovcu će biti i klupica za odmor ,te info ploče gdje će posjetitelji moći dobiti sve informacije o samom lokalitetu, kao i rijekama Čikoli i Krki, kazala nam je Josipa Čupić direktorica Turističke zajednice grada Drniša i dodala:

Nakon obilaska lokaliteta gradonačelnik Josip Begonja uvjeren je kako će radovi biti okončani u roku, ujedno je najavio da će se Grad Drniš i naredne godine javiti na moguće natječaje Hrvatske turističke zajednice, budući je još puno lokaliteta, putova i staza osobito prema unutrašnjosti i Promini koje treba urediti.

IZVOR: Radio Drniš


Pratite nas i na društvenim mrežama: