Tribunjci biraju najzaslužnije stanovnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povjerenstvo za dodjeljivanje javnih priznanja Općine Tribunj raspisalo je poziv za dodjelu općinskih nagrada i priznanja u 2014. godini. Nagrade i priznanja Općine Tribunj dodjeljuju se u obliku nagrade za životno djelo, nagrade, plakete, grba i povelje počasnog građanina, a u inicijativu za dodjelu nagrada i priznanja mogu se uključiti trgovačka društva, ustanove, političke stranke, druge organizacije i udruge te svi građani. Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donijet će povjerenstvo za dodjeljivanje javnih priznanja nakon isteka roka predviđenog za prijavu, odnosno 15. studenog.

OSOBITI USPJESI

– Svaki prijedlog, odnosno inicijativa, mora biti obrazložena i potkrijepljena potrebnim dokazima o činjenicama koje se u tu svrhu navode. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. studenog, a može se u pisanom obliku uputiti na adresu Općine Tribunj, s naznakom ‘Za nagradu i priznanje Općine’, ili donijeti izravno u pisarnicu Općine – kaže Sanja Kumanović, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine.

Sve nagrade redom se odnose na uspjehe fizičkih i pravnih osoba postignute u određenom djelokrugu na području Općine Tribunj ili na djelovanje kojim se pridonijelo napretku i ugledu općine.

– Nagrada za životno djelo Općine Tribunj dodjeljuje se fizičkim osobama, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti, posebno značajnih za Općinu Tribunj, kada se ocijeni da je osoba sve svoje objektivne mogućnosti utkala u odnosno djelo i u tome postigla svoj neponovljiv rezultat u odnosnoj oblasti. Nagrada i plaketa Općine Tribunj dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenja gore spomenutih djelatnosti, dok se grb Općine Tribunj dodjeljuje stanovnicima Tribunja, ostalim građanima Republike Hrvatske, te građanima drugih zemalja, za zasluge za opći razvoj demokracije i napretka čovječanstva.

DODJELA NA SVEČANOJ SJEDNICI

Povelju počasnog građanina Općine Tribunj može dobiti bilo koji građanin Republike Hrvatske ili druge države, koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Općine Tribunj, ostvarenju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj i svijetu, mira u svijetu i napretku čovječanstva, s tim da se počasnim građaninom može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području Općine Tribunj – kaže Kumanović.

Nagrade i priznanja dodijelit će se na svečanoj sjednici koja se održava u čast Dana Općine Tribunj i povodom blagdana sv. Nikole, 6. prosinca.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.