Radovi na novom tribunjskom centru napreduju

Načelnik Grubelić najavljuje: Društveni centar Tribunj, vrijedan milijun kuna, bit će otvoren u ožujku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi na novom Društvenom centru Tribunj, koji se uređuje u reprezentativnom prostoru na Zamalinu, napreduju, a centar bi po planu trebao biti otvoren u ožujku ove godine. Što je sve napravljeno u protekle dvije godine otkako su radovi započeli i kakve sadržaje će Centar nakon otvaranja ponuditi mještanima upitali smo Marka Grubelića, načelnika Općine Tribunj.

– Prva faza radova bila je prije dvije godine i ona nas je koštala 550 tisuća kuna. Od toga smo 350 tisuća kuna dobili bespovratno od Ministarstva regionalnog razvoja RH. A sad smo u drugoj fazi uređenja koja će nas koštati otprilike 600 tisuća kuna, od čega smo 400 tisuća kuna dobili bespovratno, u okviru natječaja Europskog socijalnog fonda – kazuje nam Grubelić.

Ističe da je Udruga dobrovoljnih davaoca krvi Jurjevgrad nositelj projekta, a Općina Tribunj partner, no zajedno će urediti reprezentativni javni prostor koji će biti svima na raspolaganju.

– Čitav projekt koštat će nas 1.150.000 kuna, od čega ćemo dobiti 750 tisuća kuna bespovratno. Nakon dovršenja radova čeka nas opremanje prostora koje će nas koštati nekih 150 tisuća kuna, od toga ćemo dobiti 100 tisuća kuna bespovratno. Taj dio posla obavit ćemo u suradnji s Udrugom umirovljenika općine Tribunj, dok smo novac za to dobili od Europskog socijalnog fonda.

Kako saznajemo od načelnika Grubelića, Društveni centar Tribunj će biti multifunkcionalni prostor.

– Radi se o tri uredske prostorije i jedne sobe za sastanke, a veliki ‘otvoreni prostor’ će se koristiti doslovno za društvena događanja, manje manifestacije, društvene igre, skupštine udruga i sve što se može organizirati u 200 četvornih metara prostora – navodi Grubelić.

Zanima nas hoće li centar imati kulturne sadržaje poput kina, kazališta ili prostora za izložbe.

– Za kulturne sadržaje imamo projekt u drugom dijelu zgrade, u prizemlju od 400 četvornih metara prostora. Tu ćemo imati prostor za kino i kazalište. To je ukupna investicija od 5 milijuna kuna i sad čekamo neki natječaj da to financiramo europskim novcem – rekao je Grubelić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: