FOTO U Tribunju postavljen kamen temeljac za novu šetnicu: Za najviše tri godine Vodice još bliže

U Tribunju su danas postavljenjem kamena temeljca počeli radovi na šetnici Luna – Zamalin čija će gradnja koštati dva milijuna i 400 tisuća kuna, a u konačnici bi bila duga oko četiri kilometra.

– Svjedočili smo postavljanju kamena temeljca na našu novu šetnicu Luna – Zamalin, a radovi će trajati pola godine i to u dvije faze. Prva faza će trajati do 15. lipnja, a druga faza slijedi nakon turističke sezone s tim da nam je u planu povezati Tribunj i Sovlje do samih Vodica kroz dvije do tri godine i to sve šetnicom uz more – kazao nam je Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj.

U sklopu šetnice u izradi je rampa za osobe s invaliditetom koja će koštati 300 tisuća kuna.

tribunjš.jpg2

–  Nažalost novac za te radove nismo uspjeli povući iz Europe, ali možemo se naknadno aplicirati na fondove u slijedeće tri godine. Dva su razloga zbog kojih smo sad krenuli u radove, prvi je taj da nam građevinska dozvola ističe u svibnju, a drugi je da što prije oplemenimo taj prostor i da kao pomorsko dobro služi svima. Time smo pokazali da nam je javni interes ispred privatnog, mada nam sumještani ispočetka nisu vjerovali. Činjenica je da nije došlo do smjene vlasti u Tribunju projekt ne bi bio nikad realiziran – zaključio je Grubelić

Šetnica je znak i poboljšanja turističke ponude Tribunja i njegovih ljepota.

– lani smo imali 260 tisuća noćenja od toga oko 30 tisuća dolazaka, a ova šetnica nam je od velikog značaja za turizam jer njome obogaćujemo turističku ponudu i svi će biti u mogućnosti vidjeti ljepote Tribunja – rekla nam je Josipa Jerkov, direktorica Turističke zajednice Tribunj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.