Boris Ivanković, direktor TZ-a: Ova sezona za Tribunj bit će – rekordna!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tribunj je ove godine zabilježio odlične rezultate. Tim povodom razgovarali smo s direktorom Turističke zajednice Borisom Ivankovićem.

– U prvih sedam mjeseci ove godine na području Općine Tribunj ostvareno je ukupno 12.363 dolaska i 105.294 noćenja, što u odnosu na prethodnu godinu čini povećanje fizičkog obujma prometa za osam posto u turističkim dolascima i šest posto u turističkim noćenjima. U strukturi gostiju u prvih sedam mjeseci, nakon domaćih gostiju prevladavali su gosti iz Poljske te Slovenije, dok su gosti iz Njemačke na trećem mjestu ljestvice udjela stranih gostiju. U srpnju smo ostvarili čak 15 posto porasta u turističkim dolascima i 12 posto u turističkim noćenjima. I u prvoj polovici kolovoza TZ Tribunj bilježi dobre rezultate, odnosno rast fizičkog obujma prometa od sedam posto u noćenjima. Svakako veseli podatak da u ovom razdoblju, prema fizičkim pokazateljima turističkog prometa, gosti iz Njemačke zauzimaju drugo mjesto, a slijede ih gosti iz Slovačke. S obzirom na ohrabrujuće najave očekujemo da će se ovakvi pozitivni rezultati nastaviti i do kraja kolovoza, kao i u rujnu pa će, prema svemu sudeći, ova turistička godina biti rekordna po broju ostvarenih noćenja na području Općine Tribunj – kaže Ivanković.

PAPANDOPULIJANA I RENESANSNA BITKA

Ovog je ljeta Tribunj imao bogat kulturno-zabavni program. Na što ste posebno ponosni?

Iako je ljeto pri kraju, kulturno-zabavna događanja u Tribunju  ne popuštaju, pa su se iza blagdana Velike Gospe, na ljetnoj pozornici trga ‘Škver’ i u Kulturnom Centru Tribunj, održavali koncerti popularne i klasične glazbe, dječje interaktivne predstave i projekcije ljetnog kina te edukativnih filmova putujućeg Sisačkog ekološkog filmskog festivala (SEFF-a). U sastavu Tribunjsko kulturno-zabavnog lita 2015., koje traje od 13. lipnja do 13. rujna, na različitim lokacijama u Tribunju održati će se čak ukupno 35 događanja različitog karaktera. Među glavnim događanjima ovoga ljeta koja su iza nas posebno smo ponosni i zadovoljni novim tribunjskim kulturno-zabavnim ‘brandovima’ koji su ove sezone imali više nego dobru posjećenost kao i medijski publicitet, a to su ljetni glazbeni festival ‘Papandopulijana Tribunj’ 2015. i tematska manifestacija ‘Jurjevgradska renesansna bitka’. Također, dvije najpoznatije tradicionalne tribunjske fešte, Magareće trke i Ribarska noć, svojim su programom, kao i dosadašnjih godina, oduševile mnogobrojne posjetitelje, a organizatori tih fešti, članovi Udruge Tribunj, i ovaj su put sjajno odradili zahtjevan organizacijski posao.

SAJMOVI I NADOGRADNJA

Što spremate za sljedeće ljeto?

Pripreme za turističku sezonu 2016. godine započinju već u rujnu, a uključuju sudjelovanje na različitim sajmenim priredbama i prezentacijama u zemlji i inozemstvu, dodatno opremanje i usavršavanje službene web stranice i izradu mobilne aplikacije s turističkom ponudom Tribunja. Uz organizaciju različitih edukativnih radionica za iznajmljivače privatnog smještaja s područja Tribunja pristupit će se i zajedničkim koordiniranim aktivnostima na produženju sezone putem novooformljenog PPS kluba Šibenik-Vodice–Tribunj. TZ općine Tribunj će kao i prijašnjih godina sudjelovati i u aktivnostima na uređenju i opremanju turističke infrastrukture, u prvom redu tribunjskih plaža i kupališta, a kojih će glavni nosilac biti Općina Tribunj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: