Ove godine u Betini će se održati 5. po redu Noć muzeja

U Betini su se ove godine stvarno potrudili oko Noći muzeja: Koncert, fini zalogaji i nagrade za maštovite

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalna manifestacija Noć muzeja 2020. godine bilježi svoju petnaestu obljetnicu. Tema ovogodišnje manifestacije je Velike obljetnice hrvatskih muzeja. U svjetlu ovogodišnje teme Muzej betinske drvene brodogradnje i Betina na neki način obilježavaju svoju malu obljetnicu. Ove godine u Betini će se održati 5. po redu Noć muzeja.

Program počinje od 18 sati a trajat će do 1 iza ponoći. Uživati možete u dobrom društvu, ukusnom zalogaju koji za vas priprema Malonogometni klub Kalafat iz Betine i kuhanom vinu koje će toplim održavati brojni volonteri i prijatelji Muzeja.

Muzej će za svoje posjetitelje i ljubitelje drvenih brodova omogućiti besplatno stručno vodstvo muzejskim zbirkama i postavom te tako možete doznati sve što vas zanima o betinskoj brodogradnji i brodograditeljima. Stručno vodstvo po rasporedu je u 18 sati.

– Kako bi se solidarizirali s ovogodišnjom temom, odlučili smo u Noći muzeja virtualno predstaviti neke hrvatske muzeje čije promotivne filmove ćemo prikazivati. Gledajući promotivne filmove muzeja koji su nam poslali svoj video materijal moći ćete se pobliže upoznati s postavima i pričama muzeja kao što su Muzej Apoksiomena, Muzej Sinjske alke, Muzej Vučedolske kulture, Muzej antičkog stakla ali i Memorijalni centar Faust Vrančić u našoj neposrednoj blizini ili, u rodnom mjestu ličkog genija – Memorijalni centar Nikola Tesla! Koristimo ovu priliku da našim posjetiteljima predložimo posjet hrvatskim muzejima te i na taj način sudjelujemo u misiji manifestacije. Projekcije su po rasporedu od 18.30 sati,  a bit će prikazivane u našoj Multimedijalnoj sobi u prizemlju Muzeja – poručuju.

Djeci su se odlučili približiti još jednom kreativnom igrom! Dosadašnjih godina igrali su se na razne načine, tražili stvarne predmete u Muzeju, koristili se virtualnim mogućnostima u potrazi za predmetima iz postava, osmišljavali online igre, opremali brodove i vezivali konope, svirali i pjevali, a ove godine će snimati TikTok video!

– Ekipa koja osmisli najzanimljiviji TikTok video osvojit će nagradu koju je osmislio naš stručni žiri. Oni kojima je igra namijenjena znaju što je TikTok i o čemu se radi, a svi ostali će nas morati posjetiti u Noći muzeja kako bi i oni naučili u čemu su dobre nove generacije! Igramo se u 19 sati – kažu nam.

S posebnim zadovoljstvom najavljujuju i glazbeni nastup Antonia Perine, talentiranog mladog glazbenika iz susjednog Tisna koji će izvesti akustični nastup na gitari i klavijaturama. Koncert počinje u 19.30 sati.

U Noći muzeja muzejska suvenirnica bit će otvorena, a muzejske suvenire moći ćete nabaviti po prigodnom popustu od deset posto. Vodič stalnog postava Muzeja betinske drvene brodogradnje u Noći muzeja bit će dostupan po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

Za vrijeme trajanja programa žiri će ocijeniti TikTok filmove i odlučiti o pobjedniku.

Ispred Muzeja očekuje vas veselje i zabava uz lokalne pjevače.

 

No photo description available.

PROGRAM NOĆI MUZEJA 2020.

 

18:00                     Otvorenje programa Noći muzeja 2020.

18:00 – 18:30          Stručno vodstvo:Razgledavanje postava Muzeja

          18:30 – 19:00         Projekcija: Iz svijeta hrvatskih muzeja                   

19:00 – 19:30         Nagradna dječja igra: Snimamo TikTok u Muzeju!

19:30 – 20:30         Akustični glazbeni nastup: Antonio Perina

21:00 – 01:00         Zabavni program: Iće, piće i glazba         

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: