TURISTIČKA ZVIJEZDA ŠT-a: Tisno – Mjesto koje je u strelovitom turističkom usponu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tisno se već nekoliko godina, otkako je u to mjesto stigao The Garden Festival, nalazi u strelovitom turističkom usponu. Rijeke turista iz čitavog svijeta dolaze u mjesto koje se prije Gardena nije nalazilo na globalnim turističkim kartama. No, sad za Tisno svi dobro znaju. Ove godine mjesto je doživjelo ogromne infrastrukturne zahvate koji utječu i na turističku ponudu. U prvom redu, potpisan je ugovor za gradnju hotelskog kompleksa u uvali Jazina, čime će Tisno dobiti dodatnih 1.000 ležajeva, te će doživjeti 105 milijuna eura ulaganja.

NOVA RIVA

tisno zvjezda 1

tisno zvjezda 8

Tisno je ove godine dobilo i novih dvjestotinjak metara mjesne rive, do iduće godine čitava će tišnjanska obala biti obnovljena, osigurana od poplava za vrijeme plime i većih valova, a sveukupno mjesto će dobiti cjeloviti lungo mare vrijedan ukupno preko osam milijuna kuna. Kad smo kod šetnice ne valja zaboraviti šetnicu Tisno – Jezera koja je ove godine otvorena uz obalu na lokalitetu koji je imenovan zaštićenim poidručjem Natura 2000, a pored podvodne staze koja je još jedna turistička atrakcija. Tisno vodi računa o vizualnom dojmu. Mjesto je uvijek uredno, zelene površine kojih bi, doduše, moglo biti malo više su uglavnom sređene, a jedino što bode oči je pristup mjestu sa strane Šibenika, zemljani plato koji je prilično neugledan kao prvi dojam posjetitelja i destinacije.

tisno zvjezda 3

tisno zvjezda 4

DOBRA UGOSTITELJSKA PONUDA

tisno zvjezda 6

tisno zvjezda 9

Mjesto ima sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata, kako u samom centru tako i na udaljenijim i više osamljenim lokacijama. Plaže su sređene, uglavnom ograđene plutačama i gdje je to moguće opremljene tuševima. U samom centru nekoliko je suvenirnica, a nude se najam broda, skutera, glisera, ali i organizacija izleta u NP Kornate, što, recimo, Šibenik kao administrativno središte županije svojim gostima nije ponudio.

UREĐENOST MJESTA 9

ČISTOĆA MJESTA 9

UGOSTITELJSKI SADRŽAJI 7

TURISTIČKI ISKORAK 10

UKUPNO 35


Pratite nas i na društvenim mrežama: