Studentima 700 kuna, učenicima 400 kuna

Općina Tisno objavila imena 29 učenika i studenata koje će stipendirati

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Općina Tisno utvrdila je listu učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju. Među njima je 25 studenata i troje učenika koji su ostvarli dovoljan broj bodova te jedna kandidatkinja koja je ostvarila pravo na stipendiju za poslijediplomski doktorski studij. Stipendija za studente sveučilišnih studija iznosi 700 kuna mjesečno, a za studente veleučilišnih studija i učenike srednjih škola po 400 kuna mjesečno.

Novost u odnosu na stari Pravilnik je uvođenje stipendija za srednjoškolce koji su upisali obrazovne programe sa liste deficitarnih zanimanja za područje Šibensko-kninske županije prema službenoj statistici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za tekuću školsku godinu. Isto tako, od ove akademske godine priliku su dobili i najbolji brucoši sveučilišnih studija te studenti viših godina veleučilišnih studija.

U roku od osam dana od dana objavljivanja liste svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na prijedlog liste kandidata. Listu stipendista Općine Tisno možete vidjeti OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: