Ivan Klarin u svibnju ide po treći mandat tišnjanskog načelnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno iz redova SDP-a na svom je Facebook profilu najavio kandidaturu za treći mandat čelnog čovjeka te općine na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine. Uz objavu su i fotografije svega što je u Tisnom napravljeno u proteklih osam godina. Sudeći po ‘lajkovima’ podršku Franka Vidovića, člana Predsjedništva SDP-a Hrvatske za kandidaturu već ima.

Kako nam je rekao u razgovoru, detaljnije o svojoj odluci da nakon osam godina ide na još jedan mandat govorit će u siječnju kada će biti sprema i njegov program rada za razdoblje od sljedeće četiri godine koji sa suradnicima upravo priprema.

– I sada je puno općinskih projekata u nekoj od faza realizacije koji samim činom lokalnih izbora i ne mogu biti prekinuti. Za sada mogu više općenito reći kako ćemo sigurno nastaviti izgradnju komunalne infrastrukture, što i sada radimo. Poticat ćemo privatne investicije, među prioritetima je svakako sustav odvodnje i turistička infrastruktura. Tu mislim na Prezentacijski centar Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode vransko jezero i Muzej maslinarstva. Naglasak će biti i na uređenju plažnih objekata i samih plaža. Sa suradnicima ovih dana pripremam još neke konkretne projekte o kojima ću više govoriti u siječnju kada će moja kandidatura biti službeno objavljena, kazao nam je Ivan Klarin.

U jednoj stvari Klarin će biti uporan, neće popuštati niti pristati na bilo kakve pritiske.

tisno prosvjed ukidanje hitne 120416 6

– Općina Tisno neće popustiti i sama izdvojiti proračunski novac kako bi ponovno dobila tim hitne medicinske pomoći s liječnikom. Dok Vodice ne vrate tim T1 koji su nam uzeli nema šanse da popustim. Pri tome mislim na opremu, vozila, osoblje i liječnike koji su iz Tisnoga odvezeni u Vodice. Dok se to ne dogodi i dok nam gradonačelnica Branka Juričev Martinčev ne vrati ono što je pet godina bilo u Tisnome, a političkom nam je odlukom oduzeto neću posustati u traženju da Tisno to ponovno dobije bez posebnih izdvajanja novca iz općinskog proračuna, potvrdio nam je Klarin.


Pratite nas i na društvenim mrežama: