Već više od 300 godina

Gospa od Karavaja i ove godine okuplja vjernike u Tisnom. Pogledajte program proslave

Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gospa od Karavaja već više 300 godina u Tisnom okuplja vjernike koji traže nebeske milosti za svoje životne puteve, a svake godine donosi i bogat program trodnevnice. U nedjelju, 23. svibnja u 18.30 sati misu  je predvodio don Zdenko Milić iz župe Sv. Roka iz Bibinja,  a danas će misu u 18.30 sati prevoditi don Ivan Katić iz Murtera.

U utorak, 25. svibnja u 7 sati održat će se misa za članove bratovštine Gospe od Karavaja,  a u 18 sati župnik do Tuna Jozić iz Jezera predvodit će svetu misu. Također, u 21 sat don Ivan Lovrić predvodit će svetu misu i hodočašće od župne crkve prema svetištu, a nakon mise uslijedit će i cjelonoćno bdijenje.

Na sam blagdan Gospe od Karavaja mise će se u Karavaju održati u 4, 6, 7 i 8 sati ujutro, a u 10.30 misu će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

Inače, svakog dana trodnevnice moći ćete se ispovjediti.

Podsjetimo, štovanje Gospe od Karavaja započelo je u Italiji 1432. godine kada se 26. svibnja u mjestu Caravaggio, u blizini Bergama, Gospa ukazala pobožnoj ženi Ivanici. Tijekom 17. i početkom 18. stoljeća mnoge su se talijanske porodice iz okolice Bergama doselile u Tisno, a među njima je bila i obitelj Gelpi koja je, štujući Gospu, sa sobom donijela njezinu sliku i oko 1720. godine sagradila malu kapelicu na brdu Brošćica iznad Tisnoga.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: