Colgan: 'Sigurnost naše zajednice ispred svega'

Festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom odgođena za 2021. godinuFoto: The Garden Festival
2014, The Garden Festival, Tisno, Croatia, Summer, beach, party, Festival

Zbog pandemije koronavirusa, festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom odgađa se do 2021. godine izvijestili su organizatori tog festivala.

– Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. Svi smo pomno promatrali situaciju tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji šansa za povratak normalnom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere lokalnih vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku. Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije – poručio je Nick Colgan, domaćin The Garden Resorta u Tisnom.

© Photography by Jake Davis for Khroma Collective (www.instagram.com/khromacollective)

Svih sedam događaja u The Garden Resortu – Hospitality On The Beach, Love International, SunceBeat, Outlook Origins, Defected Croatia, Dimensions i Dekmantel Selectors odgađaju se, a novi datumi su već rezervirani za iduću godinu. Najnovije odluke Vlade Republike Hrvatske, kojima se definiraju epidemiološke mjere i ograničenja s ciljem sprečavanja i zaštite od širenja bolesti COVID-19, podrazumijevaju zabranu javnih događanja i okupljanja, bez jasnog datuma do kada će to trajati, uz najave europskih vlada o zabrani javnih okupljanja u sljedećim mjesecima i međunarodnih zabrana putovanja koje su na snazi, zbog čega je donesena ovakva odluka.

Riječ je o zajedničkoj odluci The Garden Resorta, svih festivalskih promotora i lokalne zajednice s ciljem očuvanja sigurnosti i zdravlja posjetitelja i svih uključenih.

– Iznimno nam je žao zbog odgode festivalskih događanja za 2020. godinu, iako je obzirom na okolnosti to bilo i za očekivati. Bez obzira na to što su već izvršene pripreme za sezonu, morat ćemo se prilagoditi novonastalim okolnostima prvenstveno zbog zaštite zdravlja kako posjetitelja festivala tako i našeg lokalnog stanovništva. Poštovat ćemo sve preporuke nadležnih institucija kako bismo osigurali da do sljedeće godine budu spremni svi preduvjeti za normalno odvijanje svih aktivnosti vezanih uz turističku sezonu i sva događanja koja nas očekuju – kazao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

© Photography by Jake Davis for Khroma Collective (www.instagram.com/khromacollective)

U suradnji sa svim spomenuti događajima možemo potvrditi datume za 2021. godinu.

Hospitality On The Beach: 8. – 12. srpnja 2021.
Love International: 14. – 20. srpnja 2021.
Suncebeat: 22.  – 28. srpnja 2021.
Outlook Origins: 29. srpnja– 2. kolovoza 2021.
Defected Croatia: 5. – 10. kolovoza 2021.
Dimensions: 12. – 16. kolovoza 2021.
Dekmantel Selectors: 26. – 31. Kolovoza 2021.

– Svima nam se srce slama zbog toga što nećemo biti u Tisnom ovog ljeta, jer to je zaista poseban tjedan za naš tim, izvođače i posjetitelje. Veselimo se povratku u 2021. godini – Dave Harvey, Love International.

– Shrvani smo s činjenicom da se nećemo moći vratiti u prekrasno mjesto Tisno ove godine, ali shvaćamo i razumijemo da je sigurnost globalne zajednice trenutno prioritet. Veselimo se povratku u Hrvatsku kada završi COVID-19 kriza i u mislima smo sa svima koji su njome pogođeni – Josh Robinson, Hospitality On The Beach.

– Jako smo žalosni zbog odgađanja SunceBeata, ali svi imamo odgovornost pomoći planeti da se riješi ovog zlog virusa i imamo odgovornost prema našim posjetiteljima, osoblju, ali i prema našim dragim prijateljima i stanovnicima Tisnog. Vraćamo se iduće godine jači i veći. Ostanite na sigurnom – Alex Lowes, Suncebeat.

– Zaista smo tužni zbog činjenice da se Outlook i Dimensions festivali neće održati ove godine. Ovo je prvi put u 13 godina da se Outlook neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost lokalnog stanovništva našom glavnom zadaćom – Noah Ball, Outlook & Dimensions.

– Defected Croatia je vrhunac naše godine, kojem se veseli naša zajednica, ali i DJ-evi i posebice naš glavni Simon Dunmore. Činjenica da moramo odgoditi ovaj događaj nam slama srca, ali je neizbježna s obzirom na okolnosti. Nastavit ćemo štititi našu zajednicu, osoblje, DJ-eve i osigurat ćemo da imamo udio u očuvanju stanovnika ove planete na sigurnom koliko god možemo sa svojim postupcima – Wez Saunders, Defected Croatia.

– Nakon što smo odgodili Dekmantel festival u Amsterdamu prošlog tjedna, i ovo je težak trenutak za nas i za sve koji su se veselili Dekmantel Selectors festivalu. Radimo na tome da na naše ljetno okupljanje idućeg ljeta u Tisno dovedemo i naš program. Čekat ćete malo duže, ali obećavamo da će to biti nezaboravno izdanje – Thomas Martojo, Dekmantel Selectors.

2014, The Garden Festival, Tisno, Croatia, Summer, beach, party, Festival

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.