Tijekom Europskog tjedna kretanja jeftinije ulaznice u Nacionalni park Krka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Javna ustanova Nacionalni park ‘Krka’ pridružit će se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna. U tom razdoblju svi pješaci i bicklisti, korisnici poučno-pješačke i biciklističke staze od Skradinskog mosta do Skradinskog buka dobit će popust na ulaznicu u Nacionalni park ‘Krka’ na recepciji na Skradinskom mostu, doznajemo iz Nacionalnog parka Krka. Odrasli će tako moći posjetiti park za 65 kuna, a djeca od 7 do 18 godina u pratnji roditelja po cijeni od 35 kuna.

U utorak, 19. rujna u 8 sati u ispostavi Nacionalnog parka ‘Krka’ članovi planinarskog društva ‘Sv. Jere’ održat će prezentaciju svog rada učenicima Osnovne škole Skradin koji će na interaktivan način moći sudjelovati u vježbama prilagođenima njihovu uzrastu, a djelatnici nacionalnog parka održat će predavanje Mali čuvari prirode.

U srijedu, 20. rujna u 8 sati u Osnovnoj školi Dubravice članovi planinarskog društva ‘Sv. Jere’ i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice održat će prezentaciju svog rada za učenike koji će moći sudjelovati u vježbama prilagođenima njihovu uzrastu, a djelatnici NP Krka održat će predavanje Mali čuvari prirode.

Europski tjedan kretanja ove se godine održava pod sloganom ‘Čista, zajednička i inteligentna mobilnost’ (Clean, shared and intelligent mobility), pozivom na akciju ‘Dijeljenje te vodi dalje’, a manifestacijom se želi ukazati na to u kolikoj mjeri odabir vrste i modela kretanja građana utječe na okoliš.

Europski tjedan kretanja manifestacija je u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time poboljša i kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: