Talijansko priznanje plastovskoj vinariji Bibich

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svjetski poznati, nagrađivani talijanski turistički djelatnik Andrea Sertoli osnivač je, između ostalog, internetske stranice Select Italy Travel Blog koji je Bibich vinariju iz Plastova nedaleko Skradina, u Šibensko – kninskoj županiji, smjestio na prvo mjesto vinarija koje putnik – namjernik mora posjetiti na svom proputovanju Dalmacijom.

-Vinar Alen Babić je istinski majstor koji si je osigurao ime na globalnoj gatronomskoj sceni. Vinariju potpuno uništenu u Domovinskom ratu ranih devedesetih godina, Alen je počeo obnavljati 1995. godine da bi se danas trećina njegovih proizvoda posluživala u američkim restoranima – piše na spomenutoj stranici, a autor teksta nije propustio spomenuti da se radi o vinariji čijim vinima ne odoljeva ni chef svjetskog glasa,Anthony Bourdain što je priznanje samo za sebe.

– Ovakve liste potvrda su da je naš dugogodišnji rad prepoznat i van granica Hrvatske i poticaj da svake godine budemo još bolji. Svako spominjanje u pozitivnom kontekstu, dugoročno gradi imidž naše vinarije, ali i vinske regije – priznaju i sami proizvođači sve priznatijeg domaćeg vina. 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: