Broj sudionika ograničen

Ne propustite poseban ugođaj trčanja kroz jednistven krajolik, prijavite se na 3. Krka polumaraton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poseban ugođaj trčanja u jednom od najljepših djelova Hrvatske sudionicima će pružiti 3. Krka polumaraton koji se ove godine održava u jesenskom terminu, u subotu 26. rujna, nakon što je zbog epidemioloških mjera odgođena travanjska utrka.

Start utrke bit će u Eko kampusu ‘Krka u Puljanima, a cilj u amfiteatru Burnum. Staza polumaratona prolazi autohtonim mjestima prepunim starih kamenih kuća i suhozida u podnožju Promine, spušta se u kanjon Krke pored Brljanskog jezera i potom uspinje prema amfiteatru Burnum, vojnom logoru antičkog Rima.

– Na tih 21.098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka. Gotovo je nevjerojatno da na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje nam valja upoznati – poručili su organizatori.

Osim polumaratona, za sve one kojima je to prevelik izazov održat će se i FunRun utrka od 5, 5 kilometara, a za najmlađe sudionike bit će nekoliko kraćih dječjih utrka. Posjetitelji će se moći okušati i u penjačko-trkačkom izazovu – kruna cara Trajana, a oni koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan osvojit će nagrade.

Startni paket za svakog trkača, između ostalog bogatog sadržaja, uključuje i ulaznicu za Nacionalni park ‘Krka’ koja se može iskoristiti u vikendu utrke, a dostupna je i novootvorena arheološka zbirka u Eko kampusu ‘Krka koja se može posjetiti neposredno prije starta u Puljanima.

Prijevoz sudionika polumaratona autobusima osiguran je iz Skradina, Šibenika i Drniša, a podjela startnih paketa bit će u petak, 25. rujna u Drnišu i neposredno pred utrku u subotu. Svi koji su se prijavili i uplatili kotizacije za travanjsku utrku, automatski su prijavljeni i za novi termin, a oni koji se žele  prijaviti, mogu to još uvijek učiniti putem službene mrežne stranice www.krka.run do ponedjeljka 21. rujna.

Zbog epidemioloških mjera, ukupan broj trkača ograničen je na 500  – 250 za polumaraton i 250 za FunRun.


Pratite nas i na društvenim mrežama: