Poznate početne cijene za skoro 200 hektara

Ministarstvo državne imovine objavilo natječaj za projekt golf resorta na Prukljanu

Ministarstvo državne imovine je, temeljem odluke Vlade RH, raspisalo natječaj za prodaju državnog zemljišta, sticanje prava građenja na zemljištu u vlasništvu RH i dodjelu koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje Projekta Prukljan. Riječ je o planiranoj izgradnji ugostiteljsko–turističke zone Prukljan s dvije plaže, privezištem te golf igralištem Prukljan sa turističkim vilama.

Država prodaje oko 30 hektara zemljišta za ugostiteljsko-turističke sadržaje, potom 24 hektara za izgradnju vila u obuhvatu golf igrališta, daje pravo građenja golf igrališta na 136 hektara, te daje koncesiju na pomorskom dobru površine 5,14 hektara na 50 godina u svrhu gospodarskog korištenja dviju plaža te izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene-luke nautičkog turizma-privezišta.

Početna kupoprodajna cijena zemljišta za turističko-ugostiteljsku zonu je 27.180.000 kuna, a početna godišnja naknada za osnivanje prava građenja zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se zasniva na 99 godina, je 2,6 milijuna kuna. Početna kupoprodajna cijena zemljišta za izgradnju turističkih vila određuje se u iznosu od 15.150.000 kuna.

Odabrani investitor ne može prodati vile na golf igralištu, niti osnovati pravo građenja za njih, prije nego li ishodi uporabnu dozvolu za golf igralište, a morat će platiti i naknadu za osnivanje prava građenja na šumi u iznosu od 7.694.561,49 kuna.

Investitor će moći izgraditi ugostiteljsko-turističke kapacitete od najviše 1.500 kreveta kategorizirane s minimalno četiri zvjezdice, golf igrališta minimalno 18 + 9 rupa s pratećim sadržajima igrališta za golf koji su u funkciji golfa, a turističke vile smije graditi isključivo kao drugu fazu izgradnje ili usporedo s gradnjom golf igrališta.

Vezano za financiranje izgradnje infrastrukture, investitor je dužan, s Gradom Skradinom i/ili odgovarajućim nadležnim pravnim osobama Grada Skradina ili Šibensko kninske županije, sklopiti ugovor o financiranju i izgradnji infrastrukture koja je nužni preduvjet za realizaciju projekta.

Rok za podnošenje ponuda je 1. sepnja ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.