FOTO U Skradinu održana svečana sjednica: ‘Pred nama su mnogi izazovi, ali imamo pravo na optimizam’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 Povodom dana grada Skradina i blagdana sv. Jeronima danas je održana Svečana sjednica Gradskog  vijeća kojoj je prisustvovao  župan Goran Pauk.

U svom prigodnom obraćanju nazočnima, župan Pauk izrazio je zadovoljstvo napretkom grada Skradina u zadnjih nekoliko godina, posebno u turističkom sektoru, ali i naglasio važnost ojačavanja tradicionalnih privrednih djelatnosti ovoga kraja kao jedan od temelja održivog razvoja grada i okolnog područja, te čestitao svim Skradinjanima i Skradinkama  Dan grada i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Jeronima. Župan je također uputio čestitke u ime premijera Andreja Plenkovića čiji je bio izaslanik.

3 (Custom)

13 (Custom)

Prigodnim govorima na svečanosti obratili su se predsjednica Gradskog vijeća grada Skradina Nadija Zorica i gradonačelnik Antonio Brajković.

– Ove godine grad Skradin obilježava 20 godina od proglašenja statusa grada i 24 godine od svog institucionalnog uređenja. U te 24 godine dokazala se ispravnost supsidijarnog načela odlučivanja u kojem se odluke prepuštaju onima koji ovdje žive i stvaraju. Ponosan sam što su u tom periodu učinjeni brojni iskoraci kojima su stvoreni temelji za razvoj Skradina prema potrebama novog doba. Smatram da je pred ovim gradom i pred nama još mnogo izazova i da imamo pravo na optimizam, budući da budućnost Skradina temeljimo na čvrstim temeljima i jasnim vizijama- rekao je gradonačelnik Brajković.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora prigodnim riječima prisutnima se obratio Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine.

10 (Custom)

Svečanoj sjednici su uz župana Gorana Pauka i njegove suradnike  prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonći Glavina, predstavnici gradova Vodica, Drniša, Knina i Šibenika, Saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, predstojnica Ureda državne uprave Edita Grubišić te brojni gosti i uzvanici.

5 (Custom)

Na svečanoj sjednici  zaslužnim Skradinjanima su dodijeljene nagrade Grada. Nagradu za doprinose u  književnom i kulturnom djelovanju, očuvanju pisane riječi i afirmaciju svoga zavičaja dobio je gospodin Zoran Josip Jurić, dok je gospodin Željko Babić dobio nagradu za značajan doprinos razvoju i promicanju skradinskog nogometa i uzorno zalaganje u širenju sportske kulture među mladima.

Svečanost je svojim nastupom uveličala i ženska klapa ‘Skradinke’.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.