Pomoći će i u praćenju vremenskih prilika

U Rogoznici instalirana nova panoramska kamera

Projektom kojeg je financirala TZ Rogoznica u tom mjestu Šibenik Meteo je jučer na lokaciji stare i statične instalirao novu okretnu kameru koja će omogućiti gledanje šire panorame mjesta ali i okolice od poluotoka Gradina do Marine Frapa te morskog ulaza u luku. Kamera koju su postavili djelatnici firme MTI-SAT je opremljena sa optičkim zoom-om koji će pružiti kvalitetno gledanje izbliza udaljenih točaka, a slika će se osim na stranicama Šibenik Meteo portala i TZ Rogoznica moći gledati u HD kvaliteti i na najpoznatijoj svjetskoj video platformi You Tube te na televizorima SMART tehnologije.

Osim dodatne turističke promidžbe mjesta okretna kamera će umnogome pomoći u praćenju vremenskih prilika na ovoj lokaciji i to osobito jakih olujnih sustava koji dolaze s mora.

Podsjetimo da je Rogoznica opremljena i najsuvremenijom automatskom meteorološkom postajom koja osim standardnih meteorološki parametara mjeri sunčevo zračenje i UV index te automatskom sondom za mjerenje temperature mora.

Na obližnjoj Punta Planki koja se nalazi u neposrednoj blizini Rogoznice i koja je ujedno najistureniji dio naše obale prema Italiji u narednim danima u planu je postavljanje automatske bove za mjerenje temperature mora koja će u kombinaciji sa već instaliranom automatskom meteorološkom postajom i panoramskim kamerama omogućiti praćenje stanja mora te približno odrediti njegovu valovitost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.